Varden

Topplagets første tap

Topplaget Comet II var ubeseiret. Så møtte de Skien Ishockeykl­ubb.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ I Skien Ishall sørget Skien Ishockeykl­ubb for smaken av nederlag for gjestene, etter seier 6-4 i toppkampen i 3. divisjon.

– I dag var vi stabile på et bra nivå. Tidligere har vi vist at toppnivået holder i massevis, men bunnivået har vaert alt for lavt, sier Skien-trener Steinar Sørum.

Tro på seier

Han så gjestene lede 1-0 etter en jevn første periode.

Sander H. Skrettingl­and utlignet for hjemmelage­t litt ut i den andre, bare for at Comets rekrutter igjen tok ledelsen, like etter at Skien fikk en tominutter­s utvisning.

Sørums menn hadde imidlertid fortsatt tro på prosjekt seier, etter å ha tapt sent og knepent i bortekampe­n mot serieleder­en, og Kasper Skrettingl­and utlignet til 2-2 før den andre perioden var over – og det var i minste laget av hva Skien fortjente.

To kjappe

Den siste perioden var ikke gammel da Joakim Sørum fikset en styring til ledelse 3-2, og like etter banket Jimmy Komulainen puck nummer fire bak Comets keeper.

Der og da hadde Skien veldig god kontroll, men to slappe forsvarsmi­nutter midt i perioden virket å bli kostbare. Comet scoret to kjappe, og virket å ha kampen i sin gate da Skien pådro seg nok en tominutter.

Andreas Søberg Holte lot seg imidlertid ikke skreme av undertall. Han vant pucken i egen sone, og i stedet for å lempe den lengst mulig unna, tok han skøytene fatt, kom alene med keeper og ordnet ledelse 5-4.

– Vi har vaert gode i undertall i hele år, så det skremmer ikke, sier treneren.

Kasper Skrettingl­and fjernet siste rest av tvil, da han scoret Skiens sjette i sluttminut­tene.

– Det er fire bra lag i avdelingen – Comet, Kongsberg, Tromsø og oss, mener Sørum.

▶ Bjørn Borge

?? FOTO: BJØRN BORGE ?? LEDELSE: Joakim Sørum tar i mot gratulasjo­ner etter å ha sendt Skien i ledelse 3-2 lørdag.
 ??  ?? STERK: Skien kunne juble etter en sterk seier mot den, til da, ubeseirede serieleder­en.