Varden

Gull i første forsøk

Filip Ingebrigts­en avsluttet råsterkt og tok seieren i terrengløp-EM søndag. Lillebror Jakob ble historisk med sitt tredje strake gull for juniorer.

-

– Det hadde jeg ikke trodd. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt usaklig, sa Filip (25) til NRK etter gulløpet i Tilburg i Nederland.

Det var hans første terrengløp-EM som senior, og Norges første gull noensinne i seniorklas­sen.

Også lillebror Jakob (18) leverte varene i U20-klassen. Han vant knusende over konkurrent­ene, slik han også gjorde i 2016 og 2017. Med det fullførte han et ekte hattrick som europamest­er i terrengløp for juniorer. Det har ingen klart tidligere.

Rå avslutning

– Det føles veldig bra. Veldig annerledes løp enn jeg har løpt de andre to årene. Det var litt spesielt, ganske tungt, men veldig gøy å prøve et sånn løp som det her og, sa Jakob Ingebrigts­en til samme kanal.

I tillegg tok Karoline Bjerkeli Grøvdal bronse i seniorklas­sen for kvinner, og juniorgutt­a tok laggullet.

I seniorklas­sen for herrer stilte både Filip og Henrik Ingebrigts­en (27) til start. Brødrene åpnet kontroller­t og la seg bak teten, men snaue ti minutter ut i løpet inntok Filip ledelsen. Henrik falt av og befant seg i en gruppe lenger bak.

Filip løp sammen med Isaac Kimeli fra Belgia og Aras Kaya fra Tyrkia. På slutten rykket nordmannen på svaert imponerend­e vis og tok seieren hjem til Sandnes. Kimeli ble nummer to og Kaya nummer tre.

Henrik endte til slutt på 18.-plass.

Feiret i gjørma

I juniorklas­sen la Jakob seg umiddelbar­t i front og lå blant de fremste hele veien fra start til slutt. Ouassim Oumaiz fra Spania og Elzan Bibic fra Serbia holdt lenge følge med storfavori­tten i den våte og gjørmete løypa, men mot slutten rykket Ingebrigts­en fra de to, som endte på 2. og 3.-plass.

Da Ingebrigts­en krysset mållinjen etter 6,3 kilometer, kastet han seg ned i en sølepytt. En meget fornøyd gullvinner sa til statskanal­en at han hadde kontroll underveis i løpet.

For seniorene på kvinneside­n var Karoline Bjerkeli Grøvdal blant de største medaljefav­orittene. 28-åringen hang med i teten fra start, men tyrkiske Yasemin Can, født i Kenya, og Fabienne Schlumpf fra Sveits skaffet seg en luke etter hvert.

Grøvdal tok kraftig innpå mot slutten, men etter 8,3 kilometer løp hun i mål som nummer tre, like bak vinner Can og Schlumpf. Med det tok Bjerkeli Grøvdal sin fjerde strake bronse i terrengløp-EM.

– Jeg er selvfølgel­ig kjempeglad for at det blir bronse. Men da det var én runde igjen var jeg helt sikkert på at det var to runder igjen. Det er surt når jeg ser oppløpet og føler meg pigg og er så naerme både én og to. Akkurat nå har jeg litt bismak, sa hun til NRK. (NTB)

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? GULL: Filip Ingebrigts­en jublende i mål som europamest­er i terrengløp i Nederland.
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX GULL: Filip Ingebrigts­en jublende i mål som europamest­er i terrengløp i Nederland.
 ??  ?? TRE: Jakob Ingebrigts­en tok sitt tredje strake juniorgull.
TRE: Jakob Ingebrigts­en tok sitt tredje strake juniorgull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway