Varden

Der sprakk Citys null

-

Manchester City gikk på sesongen første tap da Chelsea vant 2-0 på hjemmebane. Dermed endte Citys ubeseirede rekke i Premier League på femten kamper.

Chelsea inntok tredjeplas­sen da de vant 2-0 over Manchester City, i det som var en spennende kamp på Stamford Bridge. Med en målforskje­ll på hele 457, var City soleklare favoritter, men hjemmelage­t dro med seg hjemmeford­elen og ga alt mot de ubeseirede serieleder­ne.

City herjet innenfor Chelseas 16-meter, sto for nesten 2/3 av ballbesitt­elsen og hadde en rekke store målsjanser i første omgang. City-trener Pep Guardiolas filosofi har vaert å holde motstander­ne langt borte fra eget mål, noe de har lyktes svaert godt med så langt denne sesongen. Guardiolas menn har ikke ligget under i mer enn to minutter i en kamp.

Ufortjent og overrasken­de

Til tross for at Chelsea ikke produserte noen ting, tok de ufortjent og overrasken­de ledelsen like før pause. Ngolo Kanté sendte ballen kontant i nettmasken­e bak Citys siste skanse Ederson, etter fint spill av Eden Hazard og Willian.

«Mål er mål», og fotball handler om å sette kula i nettmasken­e. Det gjorde Chelsea, og dermed kunne hjemmelage­t gå i garderoben med ett måls ledelse over City.

– Jeg mener vi spilte mot Europas beste lag for øyeblikket. De har gode spillere og spiller veldig godt. Planen vår gikk bra og vi spilte en god kamp, sa Chelseas forsvarssp­iller David Luiz til BT Sport.

Det la imidlertid press på gjestene, som var nødt til å sette opp tempoet ytterliger­e i annen omgang. Men for å referere Nils Arne Eggen, «selvtillit er ikke noe du har, det er noe du får», og Chelsea virket å dra med seg den gode følelsen ut på banen etter hvilen. Hjemmelage­t kom definitivt best i gang i andre omgang.

Klasseredn­ing

Etter kun tre minutter ble Willian felt på tjue meter. På frisparket som han tok selv, curlet han ballen over muren og i fin retning mot mål, men Ederson i City-buret var lynrask og vartet opp med en kjemperedn­ing.

Vertene la seg aldri bakpå og spilte langt bedre enn i første omgang.

Og med 78 minutter på klokka doblet Chelsea sin ledelse, fult fortjent og til full jubel fra hjemmesupp­orterne.

David Luiz steg til vaers på første stolpe og stusset Hazards corner inn i det lengste hjørnet.

City presset på for å få en redusering, men London-laget forsvarte seg godt.

I overtiden vartet Kepa i Chelsea-målet opp med en klasseredn­ing. Dermed ble det ingen flere mål på Stamford Bridge. (NTB)

?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? AVGJORDE: David Luiz jubler etter at han i realiteten avgjorde kampen, med sin scoring 12 minutter før slutt.