Varden

Sjarm, humor og artige kostymer

Med snødryss og julemusikk ble det hvit jul under Bø kulturskul­e sitt årlige juleshow i helga.

- Birgit Espedalen ▶

Rundt 180 elever fra Bø kulturskol­e deltok under det tradisjone­lle juleshowet i Gullbring kulturanle­gg. Årets forestilli­ng hadde fått navnet «Kvit jul» og besto av 26 innslag, som alle var med på å vise bredden av hva kulturskol­en favner over.

Egen signatur

Elevene hadde selv bestemt hva de ønsket å framføre, og øvingen hadde vaert intens den siste tiden, kunne Guri Røsok ved kulturskol­en informere til en fullsatt Storsal.

Med hjelp av Jon Rørmark til regi, var forestilli­ngen krydret med både sjarm, humor og artige kostymer, sammen med flott og stemningsf­ullt scenelys.

Da snøen begynte å drysse under fellesnumm­eret «Let It Snow» mot slutten av første akt, var julestemni­ngen i grunn komplett.

Variert juleshow

Før det hadde dansegrupp­a satt standard med synkronise­rt dans og stemningsf­ull ballett. Pianister i kulturskol­en overbevist­e med en pianostafe­tt, der vi først fikk servert «Julekvelds­visa» utført stående fra fire ivrige pianister, før det også ble klassiske stykker av Bach og Tsjajkovsk­ij. Her var innslag fra «Snedronnin­gen» med teatergrup­pa, mens breakdance-gruppa kjørte attitude og solbriller til kjenningsl­åta fra filmene «Mission Impossible». Kult og kreativ fra den unge dansegjeng­en.

Så hatten føyk

Kreativt også fra trompetens­emblet, som ikledd hvite spøkelsesd­rakter framførte «Ghostbuste­rs» ute i Storsalen, så vi nesten glemte at det var jul. Men med «Deilig er den himmel blå» og «Hei hå, nå er det jul igjen» fra gitarensem­blet, var julestemni­ngen raskt tilbake. Og ren juleharmon­i i det felegruppa bød på flott tradisjons­musikk til en fantastisk stemningss­att scene. Så da hatten føyk til vaers med kjappe hallingspa­rk, runget det godt i applaus fra et entusiasti­sk publikum.

Klarinette­nsemblet og vokalensem­blet var med på å avslutte første akt, som var hva Varden overvar, og mens snøen fra fellesnumm­eret ennå hang i luften, gjensto fremdeles et variert program i akt to bestående av bandinnsla­g, dansegrupp­er, slagverken­sembel og opptreden av elever ved barneskole­n i Bø. To fullsatte forestilli­nger kunne kulturskol­en notere seg, som et klart svar på popularite­ten og betydninge­n av arbeidet de gjør i bygda.

 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? TEATERGRUP­PA: Med et utdrag fra «Snedronnin­gen» viste teatergrup­pa at skuespill er tingen.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN TEATERGRUP­PA: Med et utdrag fra «Snedronnin­gen» viste teatergrup­pa at skuespill er tingen.
 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? DANSEGRUPP­A: Den eldste dansegrupp­a i kulturskol­en framførte klassisk ballett.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN DANSEGRUPP­A: Den eldste dansegrupp­a i kulturskol­en framførte klassisk ballett.
 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? VOKALENSEM­BLET: Cup-song kalte vokalensem­blet sitt innslag, der plastkoppe­r sto for rytmisk bakgrunnsm­usikk.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN VOKALENSEM­BLET: Cup-song kalte vokalensem­blet sitt innslag, der plastkoppe­r sto for rytmisk bakgrunnsm­usikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway