Varden

Atle kom med julestemni­ngen

Vakker musikk og artige kommentare­r førte til både latter og tårer, da Atle Pettersen sørget for stemning i Gulset kirke søndag kveld.

- ▶ Camilla Hansen Norheim

Det ble en julekonser­t full av følelser, da Atle Pettersen sammen med det lokale koret Gla’Vox, søndag kveld sang julen inn i Gulset kirke. Artisten fra Skien er på sin aller første juleturne, hvor han besøker ti kirker. Søndagens konsert, på hjemmebane, var noe han virkelig har sett fram til. Med et utvalg velkjente julesanger fikk han og koret fram både latter og tårer hos publikum.

Mye startet i Gla’Vox

For kveldens artist betyr koret mye, det var med på å legge grunnlaget for hans drøm om å bli rockestjer­ne.

– Jeg tok med meg gode erfaringer og en trygghet som var til god hjelp for min satsing på musikken, sier Atle.

Før konserten startet, møtte Varden en gira gjeng fra koret.

– Tenk at vi måtte ha ekstrakons­ert fordi det var så mange som ville komme for å høre oss. Det er skikkelig kult, forteller Guro Loland Hagen.

Med flere hundre mennesker i publikum er det lov til å kjennepåne­rvene.

– Vi er ikke så nervøse egentlig, siden vi har gjort dette før. Allikevel så blir man jo litt spent siden det er så mange her, legger David Lysø Solyst til.

– Nå er jeg hjemme!

Atle Pettersen har lenge gledet seg til denne kvelden hjemme i Skien. Under konserten fortalte han om sin turné «hjem til jul» og at navnet passet ekstra godt akkurat her.

– Nå er jeg hjemme! Det er så hyggelig at så mange, både kjente og ukjente, har lyst til å høre på oss her i kveld. Dette er å komme «hjem til jul».

Etter konserten var det en svaert fornøyd skiensgutt som fikk mingle med kjente fjes.

– Nydelig, dette var rett og slett helt nydelig.

Sørget for gåsehud

Utvalget av låter besto av alt fra hans egen låt «Usynlig» til internasjo­nale og norske klassikere. Uten tvil var det mange som kunne føle julestemni­ngen.

– Frysninger, gåsehud, julestemni­ng, var ord man kunne høre blant publikum på vei ut av kirken.

 ?? FOTO: CAMILLA H. NORHEIM ?? «HJEM TIL JUL»: Atle Pettersen og koret Gla’Vox måtte sette opp ekstrafore­stilling søndag kveld, til stor glede for mange.
FOTO: CAMILLA H. NORHEIM «HJEM TIL JUL»: Atle Pettersen og koret Gla’Vox måtte sette opp ekstrafore­stilling søndag kveld, til stor glede for mange.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway