Varden

«Humlegårde­n» satser på sunn og god frokost til folket

Skiens nye kafé «Humlegårde­n» satser på naeringsri­k og sunn mat, ikke minst til frokost.

-

– Det er ikke noen grunn til å spise en kjip frokost fordi om du ikke rekker å spise hjemme, sier Silje R. Slaathaug.

▶ Den nye kafeen i Prinsesseg­ata åpner allerede halv åtte om morgenen og har åpent til fire på ettermidda­gen.

– Tanken bak det er at folk skal rekke å ta seg en kaffe eller frokost på vei til jobb, for det er det mange som hopper over, forteller kafeens innehaver, Silje Roksund Slaathaug

– Det er mange som bare spiser litt havregryn med melk når de kommer på jobb eller noen tørre brødskiver. Men det er jo ikke noen grunn til å spise en kjip frokost bare fordi du ikke har rukket å spise hjemme. da kan du heller stikke innom her, sier Slaathaug.

Instagram

Siden kafeen åpnet mandag 3. desember har Slaathaug hatt kontakt med kunder via sosiale medier, spesielt gjennom Instagram der hun legger ut bilder flere ganger i løpet av dagen.

– Torsdag la jeg for eksempel ut en spørreunde­rsøkelse der jeg sa at jeg vurderte å lage frokostpan­nekaker av banan og det tok av, det ville folk ha, sier Slaathaug.

– Med Instagram kan du ha en hurtigere og bedre dialog med kundene. Folk svarer med en gang om det er noe de syns ser digg ut eller de legger ut bilder selv når de har vaert her og spist og så deler jeg de bildene. Det blir en toveiskomm­unikasjon og det er gøy, sier hun.

– Så, om noen vil vite om en kake for eksempel har soya i seg, så kan jeg svare med en gang at nei, den er soyafri.

Slaathaug beskriver det som en «kjempeboos­t» å ha en slik naer kontakt med kundene.

– Det gjør at du gleder deg til å gå på jobb, for du vet at det du lager, det vil folk ha.

Instagram fungerer i praksis også som en uformell meny via internett: – Kunder kommer inn og etterspør det de har sett bilde av på Instagram.

Glutenfrit­t

«Humlegårde­n» satser på å vaere en miljøvennl­ig bedrift med bruk av resirkuler­t materiell der det er mulig. Målet er å skape et minst mulig miljøavtry­kk. At maten er vegansk gjør også at man kan nå kundegrupp­er som ikke vanligvis kan forsyne seg av alt en kafé har å by på.

– Jeg har fått mye god tilbakemel­ding på at alt er melke-

 ??  ??
 ??  ?? «HUMLEGÅRDE­N»: Silje Roksund Slaathaug har åpnet kafeen «Humlegårde­n» i Prinsesseg­ata i Skien. Her, med en av frokostfav­orittene, en bolle med baeret acai som er svaert rikt på antioksida­nter – servert sammen med rosa latte. I denne utgaven er «acai bowl»-en toppet med blant annet bananer, musli og mandelsmør.
«HUMLEGÅRDE­N»: Silje Roksund Slaathaug har åpnet kafeen «Humlegårde­n» i Prinsesseg­ata i Skien. Her, med en av frokostfav­orittene, en bolle med baeret acai som er svaert rikt på antioksida­nter – servert sammen med rosa latte. I denne utgaven er «acai bowl»-en toppet med blant annet bananer, musli og mandelsmør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway