Varden

Brøyting på Gulset

-

Vi er nødt til å ta det igjen, Skien kommune: Vi klaget i fjor og vi klager i år igjen på manglende brøyting på gangveistu­bben i Svaleveien som binder gata sammen. To ganger allerede har kommunens mindre bil (eller traktor?) som brøyter de andre gangveiene på Gulset vaert og gjort jobben.

Hvorvidt brøytemann­skapet vet at det eksisterer en gangvei mellom Svaleveien 21 og 30 skal vaere usagt. Mens selve Svaleveien blir brøytet av en stor bil, skjer ingenting der. Gangveien er for øvrig ikke smalere enn at søppelbile­n kjører der hver eneste uke – bortsett fra vintre med mye snø. Da kommer den ikke fram.

I fjor hevdet ordfører Hedda Foss Five og enhetslede­r for drift av veg og park, Rita Regbo, gjennom innlegg i avisa at gangveien ble brøytet. Nei, den gjorde ikke det, samme hva loggen deres forteller. Den ble verken brøytet med brøytebil eller høvlet to ganger med veghøvel. Når snøen dalte ned bygde det seg opp store mengder. Ved mildvaer smeltet mye av snøen og ble til issvuller, som gjorde veien farlig å ferdes på. Etter snøfallene nå har biler som kjører nødvendig aerend til boligene – og søppelbil enn så lenge - sørget for at snøen er hardtrampe­t og ved neste mildvaer går over til is. Så vi er i gang igjen.

Vi er ikke kravstore i Svaleveien. Vi skjønner at fjoråret var krevende. Men vi stiller likevel et spørsmål: Kan det vaere så vanskelig å fortelle en brøytesjåf­ør som brøyter gangveier på Gulset og er et par hundre meter unna at han også må huske å brøyte disse 200 meterne?

Hvis gangveien i Svaleveien ikke blir brøytet fra nå av, er vi nødt til å invitere ordfører og enhetslede­r opp for å ta et bilde som kan postes på Facebook. De er jo flinke til det i kommunen.

Det enkleste er å få orden på det. For vi kommer ikke til å gi oss denne gangen. Per Kristian Torvik På vegne av beboerne

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway