Varden

Parkering i Skien

-

Fredag 7. desember var det spørsmål i Hallo Varden og innlegg i spalten Meninger om parkering i Skien.

I Hallo Varden ble det spurt om det stemmer at Skien kommune skal ta over alle Q-park sine parkerings­plasser og håndheve disse selv.

I spalten Meninger hevdes det at kommunene overlater parkerings­kontrollen til Q - park.

Skien kommune har også mottatt en del henvendels­er om parkering de siste dagene.

Vi vil derfor forsøke å oppklare litt om hvordan parkerings­ordninger og håndheving fungerer.

1. Skien kommune kan ikke ta over Q-park eller andre parkerings­selskaper sine p-plasser. Parkerings­selskapene er stort sett leid inn av private grunneiere til å drifte parkerings­ordningen for dem. Dette er private avtaler som Skien kommune ikke er involvert i. Skien kommunes heleide parkerings­selskap, Bygarasjen AS, drives som et privatrett­slig selskap og konkurrere­r i det private markedet. Bygarasjen vil kunne ta over driften på private plasser dersom de vinner anbudet på slike plasser.

2. Skien kommune har ikke overlatt parkerings­kontrollen til Q-park. Kommunen har sin egen parkerings­enhet som drifter de kommunale p-plassene. Som vi skriver over, drifter Q-park pplasser for private grunneiere. Noen kommunale plasser ble for lang tid tilbake solgt til private aktører som har opprettet parkerings­plasser og leid inn private selskaper til å drifte disse.

Kommunen ønsker selvsagt at det skal vaere mulig og enkelt å parkere lovlig i byen uten å få bøter.

Er du misfornøyd med hvordan håndheving­en på en privatdrev­et parkerings­plass fungerer, må du klage til selskapet som drifter parkeringe­n. Det hjelper altså ikke å klage på dette til kommunen. Hvis det ikke hjelper å klage til selskapet som drifter parkeringe­n, anbefaler vi at du kontakter den som eier plassen.

Samtidig minner vi om at både offentlige og private selskaper forholder seg til det samme lovverket. Lovverket må man også som kunde forholde seg til. Der settes det krav til å sette seg inn i gjeldende reglene der man parkerer. På samme måte som det settes krav til at du skal vite hva for eksempel fartsgrens­en er på veien du kjører på.

Vi oppfordrer deg derfor til å sette deg inn i hvilke vilkår som gjelder på plassen du parkerer. Dette må alle parkerings­håndhevere gi kunden tid til. Karin Finnerud, kommunalsj­ef Skien kommune

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway