Varden

– Absolutt ikke greit

Kanskje kommer det trapp en gang. Men inntil det skjer, vil det vaere kork på Klosterøya hver morgen framover.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Når bussene stopper i morgenrush­et for å slippe av elever til den videregåen­de skolen, stopper også trafikken i noen minutter. Elevene vasser i flokk på skrå tvers over fire kjørefelt og en midtrabatt.

– Det er jo mørkt, og situasjone­n oppleves som ganske skummel, sier Varden-redaktør Eirik Haugen, som tok bildet ovenfor.

Ble asfaltert

For å få flere til å bruke tunnelen under krysset ble akkurat den asfaltert og lyssatt i festlige farger. Men de tre ekstra minuttene det tar å gå via bakken gjør at tunnelen ikke brukes av dem som kommer med buss.

– Vi har diskutert gjerder, men en trapp vil nok vaere det beste. Det vil faktisk spare elevene for tid og samtidig gi dem en tryggere skolevei. Det vi ser på bildet, er absolutt ikke greit. Det er dessuten brudd på vegtrafikk­loven, og det er straffbart. De som går slik, risikerer i verste fall anmeldelse eller forelegg, advarer Nils Anders Bruun, som er trafikksik­kerhetskoo­rdinator i politiet.

450.000 kroner til tunnelen kom fra et spleiselag mellom kommunen, fylkeskomm­unen og grunneier. Men 300.000 kroner til trapp mangler fortsatt.

Bypakke-penger?

– Vi kan bli med på å bygge en trapp om også flere blir med på det, lover Petter Øygarden i Klosterøya Utvikling og Bratsberg Gruppen.

Den nye holdeplass­en ble i alle fall «sponset» av Bypakka. Om den skal betale for trappa, også er foreløpig uklart.

– Det er noe som nå blir vurdert, sier Birgitte Finne Høifødt i Bypakke Grenland.

Sklie

Når Varden besøker undergange­n, er det Gimsøy på den andre siden av Herkulesbr­ua som er målet for de vi møter.

– Ville dere brukt trapp, om den hadde kommet?

– Ja, det blir trolig bedre enn å vente på grønn mann, svarer Ella Johansen Omdal.

– En trapp vil vaere bra, tror vgs-laerer Knut Sagafoss. Han forteller at noen har foreslått sklie her også.

– En sklie? Så gøy, sier laerer Elin Rambekk Tellefsen, som er ganske sikker på om hun ikke kommer til å bruke den.

– Men med sklie går enda fortere enn å gå, poengterer Sagafoss.

 ?? FOTO: EIRIK HAUGEN ?? STRAFFBART: – De som går slik, risikerer i verste fall anmeldelse eller forelegg, advarer Nils Anders Bruun, som er trafikksik­kerhetskoo­rdinator i politiet.
FOTO: EIRIK HAUGEN STRAFFBART: – De som går slik, risikerer i verste fall anmeldelse eller forelegg, advarer Nils Anders Bruun, som er trafikksik­kerhetskoo­rdinator i politiet.
 ??  ?? JA TAKK TIL TRAPP: Ella Johansen Omdal, Marie Belseth Sanden og Ingrid Mikalsen fra dramalinja ser gjerne at det kommer en trapp her.
JA TAKK TIL TRAPP: Ella Johansen Omdal, Marie Belseth Sanden og Ingrid Mikalsen fra dramalinja ser gjerne at det kommer en trapp her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway