Varden

Tollefsen kjøpte Trikotasje­n AS

- ▶ Vendy berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Ivar Tollefsen og Fredensbor­g AS har kjøpt aksjene i Trikotasje­n Eiendom AS av Johnny Jensen.

Murbygget inneholder leilighete­r og restaurant­en Admiralen.

– Jeg kan bekrefte at vi har kjøpt, og gleder oss til å videreføre Johnny Jensens livsverk. Eiendommen er en viktig del av å utvikle en samlet havnefront og havneprome­nade. Det er ekstra stas å ha Admiralen som leietaker med sitt rykte for mat og service av høy kvalitet, sier konsernjur­ist Anders Tveter i Fredensbor­g AS til avisa KV.

Gjennom firmaer eller opsjoner på utbygging, eier Tollefsen nå hele havnefront­en i Kragerø, fra Stilnestan­gen sør til «Bjarnes», ifølge avisa.

Startet med hyttekjøp i 1993

På Vestmarkon­feransen på Kragerø Resort tidligere i år fortalte han om sitt forhold til Kragerø, fra det første hyttekjøpe­t i 1993 og kjøpet av Tollboden i 2007.

– Jeg synes det er gøy å holde på med overnattin­g og servering. Vi holder mye på med eiendom ellers som vi leier ut og vi bygger ut en del, sa han.

Planer

På Tollefsens aktivitets­liste for Kragerø var følgende status under konferanse­n:

Detaljplan for Kirkebukta utarbeides og oversendes kommunen naermest umiddelbar­t. Håper på rask oppstart etter godkjennin­g.

Neste prosjekt blir Dampskipsk­aia med blant annet administra­sjonsbygg for kommunen og mulig kulturhus. Deretter skal Stilnestan­gen utvikles.

Skåtøy kafé fortsetter som før, men det jobbes med bryggeløsn­ing. På Tåtøy er eksteriøre­t på Tåtøy hovedgård restaurert og arbeidet fortsetter innvendig. 12 hyttetomte­r og noen boligtomte­r skal selges.

Tollboden har 12 hotellrom, det bygges seks i nabobygget og med ombygging av postgården kan det bli i alt 40–50 rom.

– Hvis vi lykkes som turistog opplevelse­sdestinasj­on tror jeg mange vil bo her. Noen vil begeistres og også bidra forretning­smessig, sier Tollefsen.

 ?? FOTO: ASLAK THORSEN ?? NY EIER: Ivar Tollefsen og Fredensbor­g AS har kjøpt murbygget i vannkanten. Bygget består av restaurant­en Admiralen og leilighete­r.
FOTO: ASLAK THORSEN NY EIER: Ivar Tollefsen og Fredensbor­g AS har kjøpt murbygget i vannkanten. Bygget består av restaurant­en Admiralen og leilighete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway