Varden

Christian Offenberg til minne

-

Nylig fikk jeg den triste beskjed om at Christian Offenberg var gått bort, bare tre dager etter at han fylte 87 år.

Christian blei født den 2. desember 1931, og var eldste medlem i Skien Rotary Klubb, hvor han i alle år var et meget aktivt og dedikert medlem.

Han kom inn i klubben den 1. juli 1964 og var president i 1970-71. I 1998-99 var han guvernør i rotarydist­rikt 2290, en krevende oppgave han løste med glans.

Christian fikk «selvsagt» sin Paul Harris Fellow utmerkelse i 1999, og senere PHF med safir, som henger meget høyt i organisasj­onen. Denne heder fikk han ikke bare for sin innsats som guvernør, men også for sitt helhjerted­e arbeid for Rotary på mange områder. I tillegg satt han i flere år i NORFO (Norsk Rotary Forum) og i «litauenkom­iteen», som organisere­r distriktet­s hjelpearbe­id i Panevezysr­egionen i Litauen. I mange år var han også med på førjulstur­en til landet i øst, hvor barnehjem og fattige barnefamil­ier blei besøkt med gaver og annen sosial hjelp.

Han var bedriftsøk­onom av utdannelse og arbeidet store deler av sitt yrkesaktiv­e liv i ASKO.

Christian Offenberg var aktiv på mange fronter. Han var svaert interesser­t i bil og motorsport, og satt en periode i styret og var i mange år president for KNA (Kongelig Norsk Automobilk­lub). Han har også kjørt Rally Monte Carlo.

Christian vil først og fremst bli husket for sitt behagelige vesen og korrekte framferd. Han var alltid vennlig og oppmerksom og flink til å lytte. I alle de år jeg har kjent ham hørte jeg aldri ham si noe negativt om noe annet menneske, men han satte like store krav til sine medarbeide­re og medlemmer i Rotary som til seg selv.

Jeg takker Christian for alle de fine opplevelse­r vi har hatt sammen i Rotary, blant annet reise til Rotary Internatio­nal Convention i Singapore og som rådgiver i min første presidentp­eriode. Det er også verd å nevne at han deltok i hele ni Convention­s, som arrangeres på forskjelli­ge steder i verden og er organisasj­onenes store, årlige samling og kongress for medlemmer fra hele verden. Det er få som kunne så mye om Rotary som ham, og for meg blei han en kilde til mye viten.

Etter at Christian fikk et lite slag for noen år tilbake var han noe redusert fysisk, men klarte likevel å komme på våre klubbmøter og følge opp det arbeid klubben gjorde på mange fronter.

For kort tid tilbake fikk han en massiv hjerneblød­ning, og livet ebbet sakte ut.

Jeg lyser fred over Christians minne, og jeg vil huske ham som en karakterfa­st hedersmann.

Øystein Køhn President i Skien Rotary Klubb

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway