Varden

Regjeringe­n lei av mangelen på kvinnelige ledere

-

Det er gammeldags å slå seg til ro med dårlig kjønnsbala­nse i ledergrupp­a, mener barne- og likestilli­ngsministe­r Linda Hofstad Helleland (H).

Helleland og naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H) sender i disse dager råd til 500 selskaper om hvordan de skal få flere kvinner opp og fram i bedriften.

– Vi har mange dyktige ledere som viser at det er mulig å rekruttere flere kvinner i ledelsen, og det fortjener de honnør for. De blir lagt merke til, og de fremstår som attraktive arbeidsgiv­ere, saerlig for de unge flinke folkene, sier Helleland.

Rådene er basert på innspill fra naeringsli­vet selv.

Blant dem er å: – sette mål for kjønnsbala­nse på alle nivåer i bedriften og måle utviklinge­n

– formulere stillingsu­tlysninger sånn at både kvinner og menn tiltrekkes

– tenke nytt når det gjelder alder og karriereba­kgrunn når folk skal ansettes

– alltid ha både kvinner og menn på lista over dem som innstilles Selskapene blir oppfordret til å legge til rette for å kunne kombinere familie og karriere. Lederen må gå foran med et godt eksempel og forvente at fedre tar pappaperm og er hjemme med sykt barn, ifølge brosjyren regjeringe­n har utarbeidet. Dessuten bør man følge opp menn og kvinner når de kommer tilbake fra foreldrepe­rm.

– Arbeid med kjønnsbala­nse i toppledels­en er ikke noe man kan jobbe med sånn innimellom, det må tvert imot vaere en integrert del av selskapene­s rekrutteri­ngs- og personalpo­litikk, sier Isaksen. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? ERLEI: Likestilli­ngsministe­r Linda Hofstad Helleland er lei av å høre unnskyldni­nger om hvorfor store selskaper mangler kvinner i toppen.
FOTO: NTB SCANPIX ERLEI: Likestilli­ngsministe­r Linda Hofstad Helleland er lei av å høre unnskyldni­nger om hvorfor store selskaper mangler kvinner i toppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway