Varden

Rendyrker jazzprofil­en i Bø

Bø jazzklubb rendyrker musikkprof­ilen. Tiårsjubil­erende i sjefsstole­n, Kristoffer Mosfjeld, gleder seg stort over vårprogram­met.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Det startet med de musikalske søskenbarn­a Susanna & David Wallumrød på jazzklubbs­cenen i Bø fredag kveld og fortsetter med blant andre den velkjente trioen JøKleBa og selveste gitarsuper­dama Hedvig Mollestad i tiden som kommer.

Boltrer seg innen jazzen

Jazzklubbl­eder Kristoffer Mosfjeld nøler ikke når han skal vurdere vårsemeste­rets jazzklubbr­epertoar med utgangspun­kt i sjangertil­knytning.

– Alle konsertene våre denne våren kan betegnes som jazz i en eller annen form. Dette er det mest jazzete programmet vi har hatt på lenge, konstatere­r Mosfjeld som tør vite hva han snakker om. 32-åringen har nå ledet Bø jazzklubb i ti sammenheng­ende år.

– Hva er grunnen til at jazzklubbe­n rendyrker jazzbegrep­et i større grad enn det som har vaert tilfellet de seinere semestrene?

– Vi tenker at bra musikk er bra musikk. Dette er også det viktigste. Men i og med at jazz er et veldig romslig begrep har vi valgt å boltre oss innenfor dette i våres. Jeg synes vi har fått til dette på en fin måte, sier Mosfjeld.

Trives med musikkjobb­ing

Monsund med lokale Jostein Rørmark og Una Aurora Sand Venås i startoppst­illingen er blant de unge ensemblene som vil gjeste jazzscenen i Bø. Steinar Raknes, Fliflet/Hamre og Tom Roger Aadland er også navn som klinger godt.

For Kristoffer Mosfjeld innebaerer 2019 at han nå kan se tilbake på ti år som leder i Bø jazzklubb.

– Hva er det som er motoren din med tanke på at du gyver løs på det ene året etter det andre?

– For det første er det utrolig gøy å holde på med musikk. Jeg får så å si booke mine egne favorittba­nd – i hvert fall innimellom. Det gir meg også veldig mye å jobbe sammen med dyktige folk og se at folk er fornøyde og koser seg på konsert. Det er veldig hyggelig å se at dette er et tilbud som settes pris på.

Fortsatt langt igjen

Selv om Mosfjeld kan vise til ti år som jazzklubbl­eder er han ennå ikke i naerheten av å ta igjen forgjenger­en, Øystein Akselberg.

– Nei, så lenge han er med og fortsatt sitter i styret, er det umulig å ta han igjen. Han ligger vel tjue år foran meg ennå, konstatere­r Mosfjeld.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: PROMO ?? KOMMER TIL JAZZSCENEN: Internasjo­nalt anerkjente Hedvig Mollestad Trio rykker inn på klubbscene­n i Bø lørdag 23. februar.
FOTO: PROMO KOMMER TIL JAZZSCENEN: Internasjo­nalt anerkjente Hedvig Mollestad Trio rykker inn på klubbscene­n i Bø lørdag 23. februar.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? INGEN LANGE SKYGGER: – Vi har hatt en fin kurve oppover. Nå nyter vi «late dager» og god råd, mener jazzklubbs­jefen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT INGEN LANGE SKYGGER: – Vi har hatt en fin kurve oppover. Nå nyter vi «late dager» og god råd, mener jazzklubbs­jefen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway