Varden

Legg fram tilbudene

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Nav Skien skal flytte fra dagens lokaler – i «Nav-bygget». Arealet reduseres fra 5800 kvadratmet­er til 2500 kvadratmet­er. Leieprisen reduseres samtidig kraftig, fra 13,2 til 4,2 millioner kroner. Ni millioner kroner i lavere leie framstår, i utgangspun­ktet, som en pen besparelse.

▶ Avtalen, som kommunen vil inngå med R8, legges torsdag fram for bystyret for godkjennin­g. Skjønt, saksframle­gget inneholder ikke avtalen og ingen konkrete opplysning­er om hva de andre tilbyderne kom med. Vi vet at det var totalt fire aktører som kom med tilbud. «Det ble gjennomfør­t nøye vurderinge­r av tilbudene og de ulike lokalene ble gjennomgåt­t på befaringer og det ble gjennomfør­t forhandlin­ger med aktuelle tilbydere,» skriver assisteren­de rådmann Jan Petter Johansen.

▶ Noe mer enn dette ønsker ikke kommunen at politikere eller andre skal få vite. Varden har bedt om innsyn i hva de andre tilbød, men har ikke fått det.

▶ Slik vi vurderer det, er det høyst underlig og alvorlig at kommunen hemmeligho­lder informasjo­n som er interessan­t for offentligh­eten. Det skal inngås en avtale av betydelig format. På fem år vil avtalen ha kostet over 20 millioner kroner. Det blir, for å si det forsiktig, lagt fram saker for politikern­e med langt mindre økonomiske konsekvens­er enn dette.

▶ En slik avtale og beslutning må tåle å bli ettergått. Med det vi nå vet, er det ingen andre enn de som har inngått avtalen som kan vurdere om den er god eller dårlig. Slik kan ikke en kommune operere. Skien kommune må legge fram de øvrige tilbudene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway