Varden

Fikk en drømmstart

Keeper Espen Christense­n holdt lørdagsste­ngt før pause og drev Saudi-Arabia til ren fortvilels­e i VMkampen i håndball. Norge vant 40-21.

-

Målvaktsve­teranen er et klart annetvalg bak Torbjørn Bergerud, men i den andre kampen i mesterskap­et fikk han sjansen fra start.

Etter et kvarters spill hadde Christians­en stoppet ni av 12 skudd. Det er en redningspr­osent på 75. Den statistikk­en kunne selvfølgel­ig ikke holde saerlig lenge, men Christense­n kom meget bra fra kampen totalt sett.

Rett etter pause ble han skutt i senk. Hassan Aljanabi klinket ballen rett i ansiktet på Christanse­n. Keeperen gikk ned som en utslått tungsvekts­boker før han kom seg på beina med det som så ut som en tannskade.

18-åringen Alexander Blonz grep sjansen da han fikk den. Hanscoretf­emmålpåsek­savslutnin­ger før pause.

Løpsvillig

Norge sparte Sander Sagosen som et ledd i planen om å ha ham på topp senere i VM. Et aggressivt norsk forsvar og mange redninger gjorde at det flommet over av kontringsm­uligheter. De tok Norge stort sett godt vare på vei til 20-10 ved pause.

For landslagss­jef Christian Berge ble kampen en ny mulighet til å få flere spillere i gang. Det lyktes han godt med for Magnus Abelvik Røds del. Oslogutten sto for seks scoringer på like mange skudd i 1.-omgangen og bra jobb i forsvar. Han norsk toppscorer med ni mål totalt og ble kåret til banens beste.

Espen Lie Hansen våknet også skikkelig til liv i 2.-omgangen derhanhamr­etinnmålpå­mål. Han stoppet på åtte.

Enkelt

Saudi-Arabia blir en enkel motstander for flere lag i VM. Spillerne deres veide i snitt ti kilo mindre enn de norske gutta. De var også 12 centimeter lavere i gjennomsni­tt enn Norge.

VM fortsetter for Norge mot Østerrike mandag. Østerriker­ne sto for en blemme av de sjeldne lørdag. Det ble timålstap mot Chile. ▶ NTB-Espen Hartvig

?? FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX ?? STORSPILTE: Norges keeper Espen Christense­n redder et straffekas­t i VM-kampen i håndball mot Saudi-Arabia lørdag.