Varden

Prest vil servere alkohol

-

Sogneprest Lars Riberth i Narvik har bedt om å få servere alkoholhol­dig altervin ved nattverd. Får han ikke viljen sin, vurderer han å slutte i jobben.

I likhet med de fleste andre menighetsr­åd i Norge, har menighetsr­ådet i Narvik besluttet at altervinen skal vaere uten alkohol. Det vil sogneprest Lars Riberth ha en slutt på og har spurt om å få ha alkoholhol­dig vin ved nattverd, skriver Framover.

– Jeg har bedt om at det må vaere alkohol i vinen. Det er for at det skal kunne uttrykke Kristi blod. Da kan det ikke vaere manipulert vin som serveres, sier sogneprest­en, som legger til at han ikke vet nøyaktig hvordan prosessen for å lage den alkoholfri­e altervinen er.

– Men om alkoholen er fjernet og det er tilsatt konserveri­ngsmiddel i store mengder, så er den manipulert, sier han til avisen.

Presten viser til at det er skrevet mange hyllekilom­eter om vinen som brukes ved nattverd.

– Det var alkohol i vinen som Jesus brukte for 2.000 år siden, og slik har det vaert opp gjennom hele historien, påpeker han.

Diskusjone­ne rundt dette har nå pågått i ett år uten at menighetsr­ådet i Narvik har konkludet. Torsdag er det innkalt til menighetsm­øte i Narvik menighet, der kun et rådgivende vedtak kan bli fattet. Menighetsr­ådet har det siste ordet i saken. Men skulle de si nei, mener Riberth han må finne et annet sted å jobbe. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway