Varden

Flere velger å leie

Vårprogram­met til Ibsenhuset er ute, og direktøren opplever at flere artister oppfatter Skien som attraktiv arena.

- ▶ Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Erik Rastad presentere­r sitt sjette sesongprog­ram som direktør for Ibsenhuset.

– Det er gledelig å registrere at flere velger å leie seg inn hos oss. Tidligere var det de største navna som ønsket dette, men nå ser vi at flere oppdager at det er stor vilje blant vårt publikum å komme. Det ser vi spesielt ved julekonser­tene våre og stand up-artistene, sier Rastad.

God vekst i fjor

I fjor hadde Ibsenhuset 96.000 registrert­e besøkende, som er en økning med 8.000.

– Det er veldig hyggelige tall, spesielt siden vårsesonge­n ikke var blant våre beste.

Veksten gjør at flere velger å leie seg inn i storstuen. Ibsenhuset har arrangemen­t der de står som arrangør, der artisten og Ibsenhuset deler på ansvaret og der artisten leier lokalene og tar risiko og inntekter selv.

– I tillegg til at vi låner ut lokalene gratis ved noen anledninge­r, forklarer Rastad.

Spent på våren

I vår venter flere konserter og arrangemen­t direktøren har god tro på.

Tirsdag er årets første utsolgte forestilli­ng, med Rui-jentene, før Frode Alnaes kommer med gitaren onsdag. Torsdag blir det møte med Bente Børsum og hennes mor i motstandsb­evegelsen. Før den første uken avsluttes med Nyttårskon­serten til Solistene.

– På en måte blir det lettere å sette sammen et program, nå når jeg har vaert her i tre år. Jeg er kommet tettere på staben, artistene og deres management og ikke minst tettere på vårt publikum. Samtidig er det en viktig oppgave å skape et variert program.

– Du setter opp to sirkusfore­stillinger i mars, med Kompaniet Recirquel og Cirkus Cirkör.

– Det var litt tilfeldig, selv om nysirkus er et spennende segment vi ønsker mer av. Vi er flere kulturhus som har gått sammen om å få Kompaniet Recirquel og deres forestilli­ng «My land» hit, og det er en fantastisk forestilli­ng som også vil vaere en flott opplevelse for dem som er interesser­t i dans.

Atle Pettersen kommer også tilbake til Skien i mars, med Beatles-hyllest sammen med Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Bjarte Hjelmeland og Lise Karlsnes.

Vårprogram­met er preget av humoristen Jimmy Carr.

– Selvsagt er jeg spent på mottakelse­n fra publikum, men jeg tror vi har fått til et godt og variert program denne våren, sier Erik Rastad.

 ??  ?? BEATLES: Atle Pettersen kommer til Skien med Bestales-hyllesten sammen med Bjarte Hjelmeland, Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, og Lise Karlsnes
BEATLES: Atle Pettersen kommer til Skien med Bestales-hyllesten sammen med Bjarte Hjelmeland, Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, og Lise Karlsnes
 ??  ?? ØKNING: Erik Rastad i Ibsenhuset kunne registrere en god vekst i besøket i fjor, og sier det også merkes av at flere ønsker å leie huset.
ØKNING: Erik Rastad i Ibsenhuset kunne registrere en god vekst i besøket i fjor, og sier det også merkes av at flere ønsker å leie huset.
 ??  ?? NYSIRKUS: Kompaniet Recirquel kommer til Skien i mars.
NYSIRKUS: Kompaniet Recirquel kommer til Skien i mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway