Varden

Tre strake for Norge

Sander Sagosen fortsatte sitt målrush da de norske håndballgu­tta kjørte fra Østerrike til 34-24-seier i VM mandag. Han var strålende i angrep.

-

▶ På de åtte siste landskampe­ne Sagosen har vaert på banen, er det blitt 70 scoringer på ham.

– Det er fine tall det, men ikke noe jeg holder orden på. Det er det dere journalist­er som har tid til, sier Sagosen til NTB.

– Østerrike har underprest­ert litt i VM hittil. I førsteomga­ngen holdt de ok følge. Etter pause malte vi dem i senk. Vi er rett og slett en klasse bedre, tilføyde han.

Stjernespi­lleren står med null i håndballfo­rbundets statistikk fra oppgjøret mot Saudi-Arabia lørdag. Da satt han på benken hele kampen.

Sagosen er ren verdenskla­sse og kanskje verdens beste håndballsp­iller i øyeblikket, men også superstjer­ner kan misse. Før pause hadde han noen uvante feilpasnin­ger.

Keeper Espen Christense­n kom inn etter vel 21 minutters spill i mandagens kamp. Da hadde førstevalg­et Torbjørn Bergerud hatt en meget variabel periode på banen med få redninger.

Christense­n måtte til tannlegen og fikse en skadeskutt tann søndag. Mandag parerte han sju av de første åtte skuddene han fikk på seg. Det bidro til at et småslurvet­e norsk lag fikk en ledelse på noen få mål inn mot pause.

Finale

Andreomgan­gen var bedre og mer nøyaktig i angrep av Norge. Da kom den klare klassefors­kjellen mellom lagene fram.

Magnus Jøndal fortsatte sitt scoringssh­ow i VM. Han lager mål på bestilling i Danmark. Gøran Johannesse­n viste at han begynner å komme tilbake mot sitt toppnivå etter bruddet i hånden.

Det kan bli svaert viktig i gruppefina­len mot Danmark torsdag.

Bjarte Myrhol har også fått en meget god start i mesterskap­et med skyhøy uttelling og mange mål.

Chile neste

Tirsdag spiller de norske gutta mot Chile. Der er de større favoritter enn mot Østerrike, og en skikkelig kollaps må til for at Norge ikke vinner.

Så etter en hviledag kommer det danskene kaller «braget i Boxen». Vinneren av DanmarkNor­ge vil ha et kanongodt utgangspun­kt med seg til hovedrunde­n.

– Det gjelder å ikke tenke for mye på den kampen selv om jeg gleder meg ekstremt til den, sier Sagosen.

Til hovedrunde­n kommer lagene fra Sveriges gruppe for tre nye kamper for Norge. De to beste i hver av de to hovedrunde-puljene går til semifinale. Disse spilles i Hamburg fredag neste uke.

Norge har vaert i semifinale i to av de tre siste mesterskap­ene (2016-EM og 2017-VM).

▶ Espen Hartvig, NTB

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX ?? HERJET: Sander Sagosen herjet mot Østerrike i VM-kampen i håndball mandag.
FOTO: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX HERJET: Sander Sagosen herjet mot Østerrike i VM-kampen i håndball mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway