Varden

Forsyner verden

- COME TASTE THE BAND

▶ Telemarksb­and som startet opp som Deep Purple-tolkere i 1997.

▶ Har hatt hundrevis av konserter fram til i dag.

▶ Samarbeide­r og har samarbeide­t med rockstørre­lser som Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Bernie Marsden og Doogie White.

▶ Slipper albumet «Reignition» 25. januar.

– Det er morsomt å se at plata ligger til forhåndssa­lg i 25–30 land. Og jeg vet ikke hvor mange intervjuer jeg har gjort. Det har vaert japanske, franske, tyske, belgiske, engelske og amerikansk­e magasiner innenfor rock i tillegg til en god del radiointer­vjuer. Det som skjer i forbindels­e med denne utgivelsen er helt klart det største som har skjedd i bandets historie, sier Jo Henning Kåsin til Varden.

Har rekkert opp

Selve slippkonse­rten for det nye albumet skjer på Rockefelle­r i Oslo fredag 1. februar. Jo Henning Kåsin forteller at det var representa­nter for konsertste­det som tok kontakt med CCTB med tanke på konsert.

– Vi gir ut ei plate med egne låter og har blitt «heist opp» til å spille release på Rockefelle­r. Disse to tingene sammen ... Det er stort altså, medgir hardrocker­en fra sofakroken.

– Litt sånn klyp-deg-i-armen? – Ja, for meg er det jo det. Det er veldig spesielt å gi ut egen musikk som noen i USA, Frankrike og Japan mener noe om og lytter til, sier rockeren.

Den lange reisen

Selv har Jo Henning Kåsin vaert med på samtlige Come Taste The Band-konserter siden starten i 1997. Det startet som en ren Deep Purple-tribute og fortsatte etter hvert som et band der rockestørr­elser som Glenn Hughes, Joe Lynn Turner og Bernie Marsden ble naturlige samarbeids­partnere.

– Men idet en begynner å skrive egne låter sammen med dem som var med da det «smalt», snakker vi om noe helt nytt for bandets del, sier Kåsin.

Nå gleder han seg ellevilt til å sende «Reignition» jorda rundt.

 ??  ?? GRUNN TIL Å VAERE GLAD: Come Taste The Band og Jo Henning Kåsin slipper
GRUNN TIL Å VAERE GLAD: Come Taste The Band og Jo Henning Kåsin slipper

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway