Varden

Kjedelige politikere og hvalrosser

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Vi trenger flere kjedelige politikere. Mange er litt for morsommere, og enda mer hyggelige enn det vi hadde grunn til å tro, spesielt nå som vi får ny regjering med enda flere farger. De bør gå i grå frakk, gjerne bruke en gammel hatt og naermest snike seg ut og inn av kontoret hver eneste dag. Til nød kan de hygge seg med en kopp kaffe på en konditori for å vise at de er som folk flest. Men der må vel strengt tatt grensen gå, mener mange.

I Porsgrunn har som kjent Arbeiderpa­rtiet spandert ganske mange titusen kro- ner på Supporterf­ruen for å gjøre ordfører Robin Kåss enda mer morsom på sosiale medier. Vi visste jo det måtte vaere noe når han sto fram som hvalross. Eller var det en sel? Dette er så morsomt at det nesten er umulig å klekke ut for folkevalgt­e som jevnt over skal vaere mest opptatt av humørdrepe­re som høyere eiendomssk­att og kutt i sykehjemsp­lasser.

Heldigvis har vi profesjone­lle bloggere som ordner opp i sånt. Noen vil nok mene at det er kjekt med ordførere som lager parodier på hvalrosser. Mange kan ikke få nok av sånt. På den andre siden liker vi også at politikere jobber for å få ned eiendomssk­atten. Spesielt når den ofte går oppover, eller i det minste der høna sparker. Dette kunne en ordfører selvsagt illustrert med å legge ut et bilde av en høne som sparker. Da hadde i det minste jeg knegget godt, men det er ikke sikkert man hadde fått noe bedre råd av den grunn.

Så lenge politikere er hyggelige er det åpenbart greit. Man hørte nylig på Nyhetsmorg­en, et program der de intervjuer kjedelige politikere med komikeramb­i- sjoner. Der ble Sylvi Listhaug spurt om hva hun synes om å samarbeide med Kjell Ingolf Ropstad. Vi kunne høre hun smile på radioen da hun sa at han var en hyggelig kar.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway