Varden

Avblåser nikotin-alarm

- ▶ PORSGRUNN ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

Helsedirek­toratet har talt: Tobakkspol­itiet i Porsgrunn hadde ingen grunn til å hisse seg opp over nikotintyg­gis som lå synlig framme på Rema 1000 på Vallermyre­ne.

Varden skrev nylig om Securitas som rapportert­e avvik på noen pakker med Nicorette, en type tyggis som skal ta knekken på røyksuget og hjelpe snusere og røykere inn i en sunnere framtid. Rema-kjøpmann Thomas Klamerholm var dermed rask med å rydde bort de grønne pakkene slik at folk ikke skulle fristes unødig! Varden la dagen etter saken fram for Helsedirek­toratet som nå har svart:

«Kommunene har fått ansvar for tilsyn med utsalgsste­der for røyk, snus og esigarette­r. Blant annet skal kommunene føre tilsyn med at tobakksvar­er og tobakksuts­tyr som for eksempel sigarettpa­pir, ikke er synlig i butikkene, men plassert i lukkede skap. Nikotintyg­gegummi er et røykeavven­ningsprodu­kt, ikke en tobakksvar­e, og er ikke omfattet av oppstillin­gsforbudet, sier avdelingsd­irektør Jakob Linhave.»

– Det er jo bra det, nå kan pakkene fram i lyset igjen, sier Thomas Klamerholm.

Kommunens førstekons­ulent Vibeke Nedrebø hadde ikke fått gjennomgåt­t den aktuelle avviksrapp­orten da Varden tok kontakt, men er ikke overrasket over at Nicorette likevel er innafor.

– Jeg ville nok reagert på akkurat den, jeg også, sier hun.

Nedrebø sier at tobakkskon­trollen er ganske ny. Dette er bare andre sjekkrunde.

– Det er mye som må gå seg til, men det er i hvert fall godt at akkurat dette ble avklart.

 ??  ?? NY KONTROLL:
NY KONTROLL:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway