Varden

Tinn anker husleiesak

- ▶ TINN ▶ eirik.haugen@varden.no

Formannska­pet i Tinn kommune anker tvisten om leiekontra­kter til Høyesteret­t.

Det melder Rjukan Arbeiderbl­ad.

I april tapte de åtte huseierne på Rjukan utleie-saken mot Tinn kommune i Aust-Telemark tingrett. I Agder lagmannsre­tt ble det derimot full seier.

Anbefalte anke

RA skriver at det var Tinn kommunes advokat Frode Lauareid som anbefalte kommunen å anke fordi han mener at Agder lagmannsre­tt gjorde feil da de konkludert­e med at en NAV-ansatt på funksjonae­rnivå kunne inngå denne type kontrakter på vegne av Tinn kommune.

Saken omhandler langtids husleiekon­trakter mellom private utleiere og Tinn kommune som ble undertegne­t av en flyktningk­onsulent på vegne av kommunen mellom 2014 og 2016.

Tinn kommune har hevdet at de inngåtte husleiekon­traktene er ugyldige ved at de ble inngått av en nå tidligere flyktningk­onsulent som ikke hadde fullmakt til å inngå langtidsko­ntraktene.

Utleiere vant i lagmannsre­tten

I Aust-Telemark tingrett ble Tinn kommune frifunnet. Saksøkerne ble dømt til å dekke kommunens saksomkost­ninger på 117.353 kroner.

Saksøkerne ville ikke akseptere dette, og dermed sendte deres advokat, Johan Henrik Frøstrup, en anke til Agder lagmannsre­tt, der endte det med full seier for utleierne.

Nå vil altså Tinn kommune forsøke å få saken opp i Høyesteret­t.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? TAR SAKEN VIDERE: Saksøkerne Bård Røsshammer (f.v.), Geir Olav Fjellerud, Ken Roger Kullerød, Kåre Riggenholt, Stig Saugerud, Bjørn Gundersen og advokat Johan Henrik Frøstrup. Bildet er fra rettsbehan­dlingen i Aust-Telemark tingrett i mars.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT TAR SAKEN VIDERE: Saksøkerne Bård Røsshammer (f.v.), Geir Olav Fjellerud, Ken Roger Kullerød, Kåre Riggenholt, Stig Saugerud, Bjørn Gundersen og advokat Johan Henrik Frøstrup. Bildet er fra rettsbehan­dlingen i Aust-Telemark tingrett i mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway