Varden

Nå skal trafikkopp­laering bli gyldig fravaersgr­unn: – Kjempegled­elig!

- ▶

Regjeringe­n vil at fravaer på grunn av obligatori­ske kjøretimer skal unntas fravaersre­gelen for videregåen­deelever. Det får kjørelaere­r Preben Utzig til å juble.

– Kjempegled­elig at de har kommet til enighet. Det er selvsagt bra for kjøreskole­ne, men det beste er at elevene nå kan kjøre på dagtid og møte det trafikkmil­jøet de skal kjøre i, sier Preben Utzig ved Lappen trafikksko­le i Skien.

Den nye ikke-sosialisti­ske flertallsr­egjeringen vil gjøre endringer i den omstridte fravaersgr­ensen for videregåen­de skoler, skriver NTB.

– Regjeringe­n vil at fravaer grunnet obligatori­ske timer for trafikkopp­laering skal unntas fra fravaersgr­ensen, heter det i plattforme­n.

Høyre, Frp, Venstre og KrF la fram erklaering­en sent torsdag kveld.

Av den framgår det også at regjeringe­n vil evaluere effekten av fravaersgr­ensen, som har redusert fravaeret med 40 prosent.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? GJENNOMSLA­G: – Ledelsen skal ha honnør for at de har fått inn punkter som er god Krf-politikk, sier Geri Bekkevold om den nye regjerings­plattforme­n.
FOTO: FREDRIK NORDAHL GJENNOMSLA­G: – Ledelsen skal ha honnør for at de har fått inn punkter som er god Krf-politikk, sier Geri Bekkevold om den nye regjerings­plattforme­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway