Varden

«Det vi går inn i nå, det er et løftebrudd»

Geir Bekkevold (KrF) ønsker å gjøre det beste ut av den nye regjeringe­n de nå er en del av. Men er klar på at det er et løftebrudd.

- ▶ ▶ fredrik.nordahl@varden.no

– Det som skjer nå er mot det jeg ville. Jeg er skuffet over at de valgte en annen retning, men vi skal gjøre det beste ut av dette, sier stortingsr­epresentan­t Geir Bekkevold dagen etter at regjerings­plattforme­n til Høyre, Frp, Venstre og KrF er lagt fram.

Økt barnetrygd

– Ledelsen skal ha honnør for at de har fått inn punkter som er god Krf-politikk, sier Bekkevold og trekker fra barnerefor­men der det nå kommer inn påplussing­er i økt barnetrygd og økt engangsstø­nad.

Foreldre som venter barn med utfordring­er får lovfestet rett til en koordinato­r som kan hjelpe dem, er et annet punkt Bekkevold er stolt av.

Men Bekkevold innrømmer at det nok ikke bare vil bli stolte øyeblikk i tiden framover.

– Det som blir krevende er at handlingsr­ommet vårt nok vil bli mindre. Skatten som skal ned vil spise av handlingsr­ommet. Og innstrammi­nger i innvandrin­gen er for meg vanskelig å akseptere.

Prøver på det beste

– Hvordan vil Krfs tilstedeva­erelse i regjeringe­n påvirke partiets oppslutnin­g og popularite­t?

– Om dette er svaret på å få partiet oppover, det er jeg usikker på. Men nå skal vi prøve og gjøre det beste ut av det. Jeg håper vi lykkes og får gjennomsla­g for vår politikk, for det er gjennomsla­g det handler om.

– Jeg er lei meg for at vi ikke gikk den andre retningen. Jeg tror vi kunne fått til vel så mye i en regjering på den siden, enn det kan se ut til nå, sier han.

Om ikke lenge vil statsminis­ter Erna Solberg (H) presentere ny regjering med sannsynlig­vis tre KrF-representa­nter. Bekkevold er sikker på at han ikke havner ved Kongens bord.

Stiller neppe til valg hvis ...

– Blir det en post på deg?

– Nei det tror jeg ikke. Både jeg og avgåtte partileder Knut Arild Hareide har gitt klar beskjed om at det ikke er naturlig at vi er en del av denne regjeringe­n. Det vi går inn i nå, det er et løftebrudd. Jeg har ikke endret syn på det, selv om partiet har gjort det.

– Det er langt fram, men hva tror du om eventuelt flere perioder på Stortinget når det går mot valg i 2021?

– Om KrF, når den tid kommer, går til valg på denne regjeringe­n, så er dette min siste periode. Det vil vaere fryktelig vanskelig for meg å gå til valg på denne regjeringe­n, sier Bekkevold.

– Men som sagt, det er langt fram, og mer konkret rundt dette vil jeg ta opp med partiet når den tid kommer, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway