Varden

Vil fjerne NRK-lisensen

- ▶ OSLO

NRK-lisensen skal bort og all mediestøtt­e samles i én ordning. Det er planen til den nye flertallsr­egjeringen med Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Høyre, Frp, Venstre og KrF ønsker å fjerne dagens lisens for å gjøre NRKs finansieri­ngsmodell mer fremtidsre­ttet. Samtidig skal all mediestøtt­e samles i én ordning.

«NRK er en viktig fellesinst­itusjon i Norge og skal sikres stabil og god finansieri­ng. Regjeringe­n legger verdiene i NRK-plakaten til grunn for sitt arbeid», heter det blant annet i regjerings­erklaering­en.

Det betyr at regjeringe­n blant annet vil jobbe for at NRK først og fremst skal vaere et ikke-kommersiel­t allmennkri­ngkastings­tilbud som ikke skal svekke inntektene til kommersiel­le aktører i kringkasti­ngsmarkede­t.

Samtidig heter det i erklaering­en at muligheten for alternativ­e og reklamefin­ansierte allmennkri­ngkastings­tilbud skal oppretthol­des.

«Regjeringe­n vil ha en mediestøtt­e som er forutsigba­r, ubyråkrati­sk og med størst mulig avstand til politiske myndighete­r», heter det videre i dokumentet. Mediestøtt­eordningen skal føres videre og moderniser­es og momsfritak for nettaviser innføres.

Regjeringe­n vil også jobbe for at internasjo­nale aktører som opererer i Norge må forholde seg til norske konkurrans­evilkår.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? ØNSKES FJERNET: Den nye flertallsr­egjeringen ønsker å fjerne NRK-lisensen.
FOTO: NTB SCANPIX ØNSKES FJERNET: Den nye flertallsr­egjeringen ønsker å fjerne NRK-lisensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway