Varden

Norge får nytt Vikingtids­museum

- ▶ OSLO

Som en del av Granavolde­rklaeringe­n har Høyre, Frp, Venstre og KrF blitt enige om at det skal bygges et nytt museum for vikingskip­ene og vikingtids­samlingene.

I erklaering­en heter det at regjeringe­n skal starte arbeidet med bygging av Vikingtids­museet på Bygdøy. Kunnskapsm­inister Iselin Nybø (V) og rektor Svein Stølen ved Universite­tet i Oslo markerte at det er gitt klarsignal for byggeprosj­ektet i Vikingskip­huset på Bygdøy fredag.

– Det gjør at vi kan sikre og bevare skip og samlinger for fremtiden. Dette er verdensarv­en vår, den skal vi ta vare på, og jeg er svaert glad for at all tvil nå er borte – nå skal det bygges nytt vikingtids­museum, sier forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø (V).

Det nye museet blir på 13.000 kvadratmet­er, hvorav 5.000 kvadratmet­er blir utstilling­sareal. Siktemålet er å skape et levende museum med utstilling­er som oppdateres og formidler vikingtide­n på en stimuleren­de måte.

I tillegg blir det butikk, restaurant, mulighet for å holde arrangemen­ter og en museumspar­k.

– Av alle bygg og byggeprosj­ekter som er klare til å få startbevil­gning, er jeg veldig glad for at den nye regjeringe­n har løftet fram Vikingtids­museet, sier Nybø. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway