Varden

En økonomisk fiasko!

- Finn E

Lilleelvfi­askoen og annen elendighet. Vi må betale!

Vi vet det. Lilleelv krysset er en gedigen økonomisk fiasko. Valg av løsning og utførelsen, dobbeltfia­sko! Et kostnadsbi­lde hinsides all fornuft. Veistumpen er for så vidt ok å kjøre, Men byplanmess­ig, og økonomisk en kjempebom! Og ansvaret, hvor ligger det? Jo, hos Porsgrunn. Har ordføreren skylden?

Og nå er Porsgrunn kommune ute på viddene igjen og krangler med Veivesenet om E18. Skal vi få en ny kjempetabb­e? Hva skal det koste oss veifarende?

Det er ingen overdrivel­se å hevde at det ble ødslet bort 150–200 millioner på Lilleelv tunnelen. Tar vi en forsiktig kalkyle kommer vi fram til at en «ordinaer» passering koster 17 kroner, og deler det på – forsiktig anslått 150 millioner- blir det 8,8 millioner bom passeringe­r. Dette tar det noen år å betale. Hurra for Lilleelv tunnelen! Men for å vaere realistisk bør vi legge på 50 %. Altså 12–14 millioner passeringe­r vil vi komme opp i! Hvor skal pengene komme fra med den vidløftige subsidieri­ngen av elbiler? Ap elsker eiendomssk­att. Pengene må vel komme derfra!

Og hvor er Skien? Avkjøringe­n fra E18 er til riksvei RV36 som møter E134 nord i Telemark. Skal Skien vaere kun ei melkerampe på veien? Hvor er skienspoli­tikerne? Burde ikke de vaere med å sette krav i dette trafikkbil­det? Og ta litt styring!

Det er mye penger i omløp og politikern­e har ingen respekt for menigmanns lommebok. De har ikke respekt for kostnader. Bør vi finne oss i dette? Vi naermer oss et kommuneval­g. Få daukjøttet ut av kommunesty­rene! Få inn noen som kan ta styring!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway