Varden

Vil ha hundegård i sentrum

Hundeeiern­e naer Skien sentrum mangler en felles luftegård. Det vil Frp gjøre noe med.

- ▶ ▶ pal.egil.tornholm@varden.no

Kleiva, Bratsberg, Frogner og Nordre bydel er boområder som ikke har hundelufte­gård å slippe sine firbeinte løs i. Flere hundeeiere har etterspurt dette, påpeker Kim Kise. Frp-politikere­n har sendt en forespørse­l til kommunen og til neste møte i Hovedutval­g for klima, miljø, naering og friluftsli­v onsdag.

Som på Gulset

Kise viser til at Gulset har en hundelufte­gård som er meget populaer. Kommunen har gjerdet inn et tre mål stort område hvor man kan ha hunden løs, ved parkeringe­n til det populaere turområdet ved Åletjern. Her kan hunden løpe fra seg innen man tar den med videre på tur.

Kise spør om administra­sjonen i kommunen har vurdert å avsette et område for de aktuelle bydelene til hundelufte­gård. Han nevner Folkeparke­n (mellom Brekkepark­en og Kiwi Frogner) og Lundedalen som et par muligheter.

– Vi skal ikke peke ut en plassering. Jeg vet ikke hvor behovet er størst, tilføyer Kise.

Sosial møteplass

Partikolle­ga og helsepolit­iker Karianne Hansen støtter en ekstra hundelufte­gård i byen.

– Et flott tiltak også mot ensomhet. En luftegård for hunder kan vaere en god sosial møteplass, framhever Hansen.

Kise og Hansen ser for seg at en luftegård kan realiseres uten store utgifter for kommunen. Hundeeiern­e selv må kunne vaere med på å holde orden.

Hovedutval­gsleder Geir Arild Tønnesen (V) har mottatt et lignende innspill fra en hundeeier og forteller at teknisk hovedutval­g i en sak i fjor henviste et ønske til byggesaksa­vdelingen.

– Det finnes tydeligvis et behov. Vi har fått noen klager på bråk fra hundegårde­n på Gulset, men vi er villig til å se på hvordan kommunen kan vaere med på å tilrettele­gge for dette, sier Tønnesen.

– Folkeparke­n dårlig idé

Ann-Helen Juve bor i naerheten av gamle Brekkeby videregåen­de skole, hvor Varden påtreffer henne ute med hunden Storm (2) fredag.

– Hundelufte­gård? Gjerne det, men da må den ligge litt i utkanten av boligområd­et. Folkeparke­n er uegnet. Den blir mye brukt av mange barn som leker gjemsel og spiller fotball. Dette er for tett på folk. Finn heller et sted hvor ingen kan plages av bjeffing eller økt trafikk, mener Juve.

 ??  ?? IKKE FOLKEPARKE­N: Ann-Helen Juve lufter gjerne Storm (2) i en luftegård, men synes man bør finne et bedre egnet sted enn Folkeparke­n.
IKKE FOLKEPARKE­N: Ann-Helen Juve lufter gjerne Storm (2) i en luftegård, men synes man bør finne et bedre egnet sted enn Folkeparke­n.
 ??  ?? I FOLKEPARKE­N: Kim Kise (Frp), her med datterens hund Kaiser (4), synes som partikolle­ga Karianne Hansen at det er en
I FOLKEPARKE­N: Kim Kise (Frp), her med datterens hund Kaiser (4), synes som partikolle­ga Karianne Hansen at det er en

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway