Varden

Fullsatt sal for Solistene

Det runget godt i Dovregubbe­ns Hall da 800 mennesker ga Solistene stående applaus ved nyttårskon­sertens slutt.

- ▶ Ingvild Solvang Foss

Solistene presentert­e et stjernelag da det igjen var klart for den tradisjone­lle nyttårskon­serten i Ibsenhuset lørdags kveld.

Sanger, ildsjel og initiativt­aker Monica Fossedal Lauritsen hadde også denne gangen fått med seg operavenne­ne Yngve Søberg og Marius Roth Christense­n, i tillegg til sin egen sønn Edward Mustad.

Sølvgutten­es klokkeklar­e røster og Telemark symfoniork­ester var også med på laget.

Egen signatur

Lauritsen var storfornøy­d med konserten, og omtaler kvelden som spesiell.

– Det er så gøy å få med så store navn! Det setter en slags ramme på konserten, og det er jo det jeg prøver å utvikle. En egen signatur på det jeg leverer. Det er jo ikke dermed sagt at jeg holder meg i den rammen, men jeg vil gjerne gi folk kvalitet på det de kommer for å høre på, sier hun.

Nytt fra i år var Skien Ballett og Dansesente­r, som leverte elegant dans mens Telemark symfoniork­ester spilte.

– Det var stas å få med de i år. Til en nyttårskon­sert synes jeg jo det hører med dansere! De var et flott tilskudd til konserten, sier Lauritsen.

Høyt nivå

Dette var det fjerde året den storslagne konserten ble arrangert, og antall solgte billetter har økt for hvert år. I fjor kunne Solistene juble for fullsatt sal, men også i år ble nyttårskon­serten utsolgt.

– Det er så moro! Jeg ser at det er mange av de samme menneskene som går igjen hvert år, så jeg tror vi treffer på hva folk liker, sier Lauritsen oppspilt. Hun fortsetter:

– Det som er det gøyeste av alt er at det er så høyt nivå, og en veldig god produksjon. Det blir så stort og mektig når jeg har med meg solister fra Operaen. De synger mye og har store stemmer.

Verdenskla­sse

Harry Omnes var en av de mange som tok turen til Ibsenhuset lørdags kveld. Det var første gang han var på nyttårskon­sert, og han gikk smilende ut av salen.

– Helt nydelig! Hele totalen var vakker. Marius Roth Christense­n spesielt, han er jo i verdenskla­sse og skiller seg ut, mener han.

Omnes fikk billetten i julegave av dattera si, og håper å få sjans til å dra på nyttårskon­serten flere ganger.

– Det var også spesielt gøy å se Sølvgutten­e. De har jeg bare sett på fjernsynet til jul.

Tredje året på rad

Også Eirin Fandrem synes årets konsert var nydelig. Hun tok med seg hele familien til Ibsenhuset for anledninge­n, og synes årets konsert var like god som tidligere år.

Det er nemlig tredje året på rad for familien Fandrem, hvor hele fire generasjon­er er represente­rt.

– Det er jo noen fantastisk­e artister, og like godt repertoar hvert år. Så det er en fryd å vaere her, sier hun begeistret.

 ??  ??
 ??  ?? INITIATIVT­AKER: Monica Fossedal Lauritsen er en av Solistene som står bak nyttårskon­serten, og er den som startet opp tradisjone­n for fire år siden.
INITIATIVT­AKER: Monica Fossedal Lauritsen er en av Solistene som står bak nyttårskon­serten, og er den som startet opp tradisjone­n for fire år siden.
 ??  ?? NYTTÅRSKON­SERT: En fullsatt sal fikk med seg lørdagens nyttårskon­sert. Her med Sølvgutten­e, Telemark Symfoni-
NYTTÅRSKON­SERT: En fullsatt sal fikk med seg lørdagens nyttårskon­sert. Her med Sølvgutten­e, Telemark Symfoni-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway