Varden

Kommunale penger

-

▶ Skien sentrum trenger en egen luftegård for hunder, mener Skien FrP. Politiker Kim Kise har sendt en forespørse­l til det neste møtet i Hovedutval­g for klima, miljø, naering og friluftsli­v onsdag der han vil løfte muligheten for å etablere et slikt tilbud i sentrum.

▶ På Gulset har kommunen gjerdet inn et tre mål stort område hvor man kan ha hunden løs, ved parkeringe­n til det populaere turområdet ved Åletjern. Her kan hunden løpe fra seg. En slik luftegård vil altså Skien Fremskritt­sparti ha i sentrum også, men Kise tar ikke stilling til hvor den bør ligge. Han nevner likevel Folkeparke­n (mellom Brekkepark­en og Kiwi Frogner) og Lundedalen som muligheter.

▶ Det ligger mye godt i forslaget fra Kise og FrP, blant annet tanken på at en hundelufte­gård kan vaere en god sosial, møteplass og et lite bidrag i kampen mot ensomhet. Samtidig er det lett å forstå argumenter mot prosjektet fordi det tar opp friområder og at det nødvendigv­is må komme støy fra hundene. Det har kommet klager på støy fra hundelufte­gården på Gulset og den er tross alt plassert et godt stykke fra store boområder.

▶ Vi syntes likevel det viktigste argumentet mot en slik luftegård er prinsippet om bruk av kommunale midler. Det er slett ikke sikkert det vil koste mye penger, men det er all grunn til å stille spørsmål ved om tiltak som dette er riktig bruk av kommunens penger. Vi mener det bør vaere en rekke saker som er viktigere enn en hundelufte­gård i Skien sentrum, det er bare å kaste et blikk på lista over foreninger som søker kommunal støtte for å drive frivilligh­et i Skien hvert år for å finne viktigere saker å støtte.

 ??  ?? Eirik Haugen Redaktør
Eirik Haugen Redaktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway