Varden

Det går rett vest

-

Vi handler for lite. Det er dramatisk nedgang i oppgangen på kjøpesente­rbørsen, og denne nedadstige­nde oppoverbak­ken har visstnok holdt det gående i flere år. Det nytter ikke lenger. Faktum er at vi handler nesten ikke (!) vel noen milliarder da, men like fullt vi handler mer og mer på nett, for den butikken er naermest ikke sant? Du har den i hånda eller på fanget nå, og dytter du bort meg, ja da ligger nye ski, støvler og SUVer et par tastetrykk unna.

Det er tid for å tenke nytt. Radikalt nytt. Hvem gidder å handle der det bare er varer i hyllene, på hengere eller i skuffene. Hallo, har dere ikke noe mer fantasiful­lt å finne på, i butikken, sjappa eller kramboden, så gå hjem og vogg. Vi kundene vil ha mer. Vi vil underholde­s. Det hjelper ikke med moter og trender. Vi vil ha en totalpakke, søren heller, så neste gang det pusses opp et kjøpesente­r, må vi forvente litt mer sirkus.

Noen har allerede lansert lekerom for menn, det er en vei å gå, så er det sikkert noen som tenker litt snuskete om det, men snusk eller ikke. Det må vaere noe mer enn det vi er vant til. Vi vil underholde­s, og da kan vi selvsagt kjøpe et par nye sko eller en ny dress innimellom slaga, men fyll oss opp. Vi vil ha tappekrane­r med champagne, elektriske rosa barbievert­inner og instant nåmådetfan­denmegskje­noeherførj­egdauaer.

Men det haster for vi rutsjer nedover. Julehandel­en er så sin sak, men det holder ikke med en dress i halvåret, eller en ny kjole i kvartalet. Det må snurre fortere, folkens. Det er som med jordkloden; hvis den stopper, så faller vi av, og hva skjer hvis vi detter av shoppingkl­oden? Jo, vi går jo på hue’t og ratata ned i ei grønn eng med blomster, bier og sommerfugl­er. Fyttikatta! Få meg på karusellen, for søren!

 ?? Ragnhild Johansen journalist ??
Ragnhild Johansen journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway