Varden

Kunne ofret gangog sykkelbrua

Det kunne blitt penger til Moheimkrys­s og flere gangog sykkelstie­r, dersom det politiske flertallet hadde ofret gang- og sykkelbrua over elva.

-

▶ Etter Vardens oppslag i fredag, er det flere politikere i opposisjon­en som peker på elefanten i rommet: Gang- og sykkelbrua som blant andre Arbeiderpa­rtiet nekter å ofre selv om en rekke trafikksik­ringsprosj­ekter skvises ut som følge av pengemange­l. Brua er anslått å koste inntil 96 millioner kroner.

– Porsgrunn har ikke råd til denne gang- og sykkelbrua når vi må ofre langt viktigere saker. Det er et rent symbolpros­jekt, sier Høyre-politiker Petter Ellefsen. 15. november ble han nedstemt i bystyret da han ville sette gang- og sykkelbrua på vent.

Hjertet i halsen

– Politikern­e kunne fått penger til flere helt nødvendige tiltak, i stedet for å legge pengene i elva. Det gjelder blant annet ny overgang i Hammerkrys­set like før Borgestads­letta.

– Det er Telemarks farligste kryssing for syklister og fotgjenger­e. Jeg går der selv med bikkjene, og har hjertet i halsen hver gang, sier Ellefsen.

Varden skrev fredag om at ordfører Robin Kåss i mai krevde fortgang i arbeidet med et lyskryss ved Telemarksp­orten. Da Bypakke Grenland i november foreslo 10 millioner til nettopp dette formålet, valgte ordfører Kåss heller å bruke pengene på gang- og sykkelvei på Herøya, samtidig som gangbrua ble fredet. Det gjorde han sammen med 27 andre bystyrepol­itikere, mens et mindretall på 21 ville utsette gangbrua og bruke pengene på prekaere tiltak.

Frp reagerer

– Dropping av gangbrua ville gitt penger til nytt Hammerkrys­s, Moheim-kryss og gangog sykkelvei på Herøya. Men Ap tviholder på sin prestisjes­ak, sier Adrian Ness Løvsjø (Frp).

– Det ble sagt at Nye Veier ville betale krysset på Moheim, i forbindels­e med ny E18. Men det stolte vi ikke på, og gikk inn og sjekket det med Nye Veier. Da fikk vi vite at ordføreren­s påstander om at de skulle betale for nytt kryss ikke stemte. Jeg tror det er mange som føler seg lurt nå, sier Ness Løvsjø.

Som Varden kunne fortelle i går, så har Nye Veier for lengst frasagt seg ansvaret for nytt Moheim-kryss. Likevel bokførte den politiske posisjonen 35 statlige millioner til prosjektet. Ordfører Kåss mente at 10 millioner fra bypakka ikke ville holdt til nytt Moheim-kryss, på tross av at bypakka mener det er nok penger.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? REAGERER: Petter Ellefsen reagerer på at gang- og sykkelbru over elva i Porsgrunn er blitt en hellig ku for noen politiske partier.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M REAGERER: Petter Ellefsen reagerer på at gang- og sykkelbru over elva i Porsgrunn er blitt en hellig ku for noen politiske partier.
 ??  ?? OPPGITT: – Det er nok mange som føler seg lurt nå, sier Adrian Ness Løvsjø (Frp).
OPPGITT: – Det er nok mange som føler seg lurt nå, sier Adrian Ness Løvsjø (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway