Varden

Kutt i eiendomssk­att gir mindre penger til velferd

- Regionlede­r, Fagforbund­et Telemark

Ole Jacob Løvsjø mener at eiendomssk­atten er urettferdi­g og rammer folk flest. Han viser til at Fremskritt­spartiet vil fjerne den fordi partiet mener den er urettferdi­g og usosial.

Løvsjø ramser opp en hel rekke skatter og avgifter han mener er helt unødvendig, og vi skjønner at han ikke aksepterer finansieri­ng av velferdstj­enestene gjennom skattesyst­emet.

Det er ikke så rart, for det forstår heller ikke dagens regjering, som fortsetter å gi skattelett­e til de rikeste, noe som betyr mindre penger til offentlige velferdstj­enester. Eiendomssk­atten kan ikke ses isolert fra skattepoli­tikken for øvrig. Et eksempel som illustrere­r regjeringe­ns skattepoli­tikk: Gjennomsni­ttsnordman­nen har fått 5.500 kroner i skattekutt i Erna Solbergs regjerings­tid, mens de med over 100 millioner i formue har fått om lag 660.000 kroner.

Kommunene har ikke nok penger til stadig større utgifter fordi de rikeste har fått disse store skattekutt­ene, ikke fordi kommunene sløser med pengene slik Løvsjø påstår.

Fagforbund­et mener fortsatt at eiendomssk­atten er rettferdig fordi eiere av verdifulle boliger må betale mer enn de som eier små og rimeligere boliger. Gjennom bunnfradra­get får eiendomssk­att en sterk omfordelin­gsprofil. De som har minst kan skjermes helt mot beskatning.

Fagforbund­et gjentar: Eiendomssk­att kan vaere en mindre belastning for innbyggern­e i kommunen enn nedskjaeri­ng av kommunale tjenester.

Marianne Nilsen Skjønstad

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? EIENDOMSSK­ATT: Fagforbund­et mener beskatning av eiendom er en viktig del av skattesyst­emet.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TORE ØYVIND MOEN EIENDOMSSK­ATT: Fagforbund­et mener beskatning av eiendom er en viktig del av skattesyst­emet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway