Varden

Har større mål

Hun stilte som favoritt i helgens norgescupf­inale, ble nummer to, men Ilka Doval har andre og større mål denne vinteren.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ Helgens norgescupf­inale ga andreplass. Ilka Doval har imidlertid andre og større mål i siktet, og kan sikre en historiske deltakelse i Europas eget OL.

Senere i vinter arrangeres European Games, et europeisk OL, i Minsk.

I februar reiser telemarkin­gen til Portugal for å forsøke å kvalifiser­e seg.

– Ingen norske har noen gang deltatt i klassene for funksjonsf­riske. Det hadde vaert stort å kommet med, sier 20-åringen mellom slagene i norgescupf­inalen i Skien Fritidspar­k.

– Ganske naer

Den solide landslagss­pilleren føler at hun er på sporet.

– Egentlig er jeg ganske naer, men februarste­vnet er siste mulighet til å gjøre det helt klart, forteller ungjenta som har gått gradene i norsktoppe­n.

Mens jevngamle idrettstop­per drømmer om en profftilva­erelse i sin bransje, er Doval klar på at hun ikke kommer til å betale framtidige regninger med kroner tjent på å spille bordtennis.

– Ikke engang de fleste av de beste i verden får til noe slikt, understrek­er hun som studerer landskapsa­rkitektur på halvtid ved Ås universite­t.

Modum-spilleren, som er bosatt i Mjøndalen, mener at hun kan satse bordtennis på veien mot status som landskapsa­rkitekt.

Utenlandsk målestokk

– Det er det jeg har tenkt å bli. Men ved å ta det på halv tid, frigjør det mer tid til trening enn da jeg gikk grunnskole og videregåen­de. Dessuten går det ikke alltid like bra i bordtennis, og da er det deilig å ha noe annet å tenke på.

Helgens resultater i eliteklass­en viser at Doval er godt i rute med tanke på sin sportslige utdanning, selv om hun ikke måler prestasjon­er ut fra norsk målestokk.

– Det er bra å spille kamper, men for min del er det internasjo­nale stevner som teller mest. Norgescupf­inale har jeg vunnet før. Det er ikke først og fremst her jeg kan ta nye steg.

Hvilke steg og hvor disse kan føre, vet hun ikke. Doval ønsker å komme så langt som mulig med sin idrett, men ler når OLspill presentere­s som et spørsmål.

Aller første

– Da ville jeg blitt den aller første spilleren fra Norge som klarte det.

– Hva skal til?

– Enten må man vinne en super-, super-, supervansk­elig turnering, eller så må man ha bra nok ranking. Min begynner forresten å bedre seg. Jo bedre man gjør det i internasjo­nale

stevner, jo bedre for rankingen. Men det er likevel ikke veldig realistisk å tro på et OL noen gang.

Årets U21-EM i Portugal er mer innenfor. Dit reiser telemarkin­gen med planer om å vise at hun har tatt nye steg.

Fikk skryt

Vant i helgen gjorde også arrangør Skien Bordtennis­klubb:

– Årets Stiga Norgescupf­inale ble nok en gang arrangert i Skienshall­en, med Skien BTK som arrangør. Finalen har utviklet seg til å bli et virkelig «flaggskip», og Skien BTK har lagt ned mye tid og mange ressurser i forberedel­sene og gjennomfør­ingen. Skien BTK fikk også mange positive tilbakemel­dinger fra deltakerne, skriver bordtennis­forbundet i sin omtale.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE
 ??  ?? GAMES: European Games kan vaere innenfor rekkevidde for Doval. I så fall blir hun første norske bordtennis­spiller som får det til.
GAMES: European Games kan vaere innenfor rekkevidde for Doval. I så fall blir hun første norske bordtennis­spiller som får det til.
 ??  ?? LEVERTE: Ilka Doval kom til helgens norgescupf­inale som førsterang­ert, og leverte varene i Skienshall­en.
LEVERTE: Ilka Doval kom til helgens norgescupf­inale som førsterang­ert, og leverte varene i Skienshall­en.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway