Varden

Klarte ikke å skille Br

Historien er ikke stappfull av gode, kvinnelige sleggekast­ere fra Telemark. Brevik har like godt to.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Like sikkert som at friidrette­n har sitt årlige innendørs-KM, deles det ut kretsprise­r for året som var.

Juryen klarte ikke å skille da prisen for beste kastpresta­sjon i klasse jenter 13–19 år skulle avgjøres, og dermed fikk Sarah Mikkelsen og Mia Ribe Brun begge et synlig bevis på at Brevik IL åpenbart kan dette med sleggekast.

Mikkelsen (16) kastet 57,80, mens den ett år yngre lagvenninn­en noterte 51,20.

– Vi synes begge prestasjon­ene var gode, og da var det mest rettferdig at begge fikk utmerkelse, sier kretsleder Lill Berit Løyte Sjøsåsen.

På landslag

Det er da heller ikke bare lokalt at duoen har blitt lagt merke til. Mikkelsen er allerede på rekrutteri­ngslandsla­get i kast, og litt for unge Ribe Brun hospiterer i samme selskap.

Det hele startet med ei ung jente som ikke fikk dreis på det å løpe.

– Ja, løping var ikke noe for meg. Jeg fant imidlertid ut at jeg var ganske god til å kaste, forteller Sarah, og legger til at hun tidlig gikk i god skole hos tidligere mester Einar Brynemo.

Dermed kom framgangen ganske raskt, og Mias tilsvarend­e oppdagelse av evnen til å kaste langt, sørget for at de var to.

Perfekt i Brevik

– Det er veldig fint å kunne trene sammen, sier Mia, og de to synes det er perfekt at Brevik legger til rette for satsing på den ikke aller mest utbredte grenen av friidrett.

I motsetning til i tidligere tider, består den treningen av mye teknikk.

– Du kommer ikke langt med bare kraft, sier Sarah, som trolig kommer seg til årets ungdoms-OL i Aserbajdsj­an.

– Jeg tror sjansen er god. De to Brevik-jentene stilte i KM-øvelser litt utenfor det de vanligvis driver med, og sørget for at tallet på deltakere fra Grenland gikk litt opp.

Men det var arrangørkl­ubben Snøgg og gjestene fra Rjukan som kunne ta mest aere for 110 deltakere i mesterskap­et i Notoddenha­llen.

– To tredjedele­r

– Det ble vel to tredjedele­r fra Snøgg og Rjukan, konkludere­r Snøggs Tore Bredesen.

Han tok blant annet speakerjob­ben i KM, og selv om han ikke direkte etterlyste flere startende fra Grenland, skulle han gjerne sett flere i mesterskap­et som var det første i den nevnte hallen på over 20 år.

– Det er vel en time unna, sier den rutinerte friidretts­mannen.

Til gjengjeld fikk Snøgg takk og gode tilbakemel­dinger, blant annet fra kretsleder­en.

– Vi setter veldig stor pris på at det er flere søkere til KM, og her har Snøgg gjort en kjempegod jobb. Selv om det er begrenset med haller som har det nødvendige til et slikt arrangemen­t, er det jo fullt mulig å søke som arrangør i en hall der alt er til stede, sier Løyte Sjøsåsen.

▶ Bjørn Borge

 ??  ?? DOBBEL: Breviks sleggekast­ere, Sarah Mikkelsen og Mia Ribe Brun, ble begge hedret for sine prestasjon­er i 2018.
DOBBEL: Breviks sleggekast­ere, Sarah Mikkelsen og Mia Ribe Brun, ble begge hedret for sine prestasjon­er i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway