Varden

50 tok ultrautfor­dring

Gunneklev Ultra fikk sin debut i blå grader og frostrøyk, men det skremte ikke.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ – Vi tenkte et sted mellom 30 og 50. Totalen ble akkurat 50. Veldig bra, sier Tom Benjaminse­n på vegne av arrangøren Løp & Prat.

Han var ganske sikker på at en temperatur ned mot ti minus ikke ville skremme bort alle.

Ti i den lange

– Det ville vaert litt stusslig med meg og fem løpere, vedgår Benjaminse­n, som tidligere i uka fortalte sin historie om en drøy livsendrin­g.

Gunneklev Ultra bød på tre alternativ: Et barneløp på 15 kilometer, 25 kilometer (fem runder med start og mål ved idrettsanl­egget på Herøya) og selve rosinen i ultrapølsa, ni runder rundt fjorden (46,5 kilometer).

Til slutt endte det med ti som fullførte den lengste distansen.

Alle vant

Vinneren menn og start.

– Det er grunntanke­n her. Vi driver ikke med rangering og tidtaking. De som vil, holder øye med egen klokke. I Løp & Prat er det sosiale nøkkelen, understrek­er Benjaminse­n.

Har planer

var alle barn som

kvinner, stilte til

Han kan allerede garantere at det blir et nytt Gunneklev Ultra neste år, men garanterer like klart at man ikke behøver å vente så lenge på aktivitet i klubben som ikke er en klubb rent organisato­risk.

– Her er det bare frivilligh­et og alt er gratis. De ukentlige løpeturene fortsetter som før, og vi har også planer om andre arrangemen­ter i løpet av dette året.

 ?? ALLE FOTO: BJØRN BORGE ?? 50: Arrangøren­e var litt skeptiske til deltakerta­llet i minusgrade­ne, men kunne si seg godt fornøyd med 50 i første utgave av Gunneklev Ultra lørdag.
ALLE FOTO: BJØRN BORGE 50: Arrangøren­e var litt skeptiske til deltakerta­llet i minusgrade­ne, men kunne si seg godt fornøyd med 50 i første utgave av Gunneklev Ultra lørdag.
 ??  ?? KALD START: Minusgrade­ne sørget for behov for vinterantr­ekk i lørdagens løp.
KALD START: Minusgrade­ne sørget for behov for vinterantr­ekk i lørdagens løp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway