Varden

– Nå er jeg skikkelig stolt

-

Johannes Thingnes Bø tok sesongens niende verdenscup­seier i søndagens verdenscup­fellesstar­t. Flere har han aldri tatt i én sesong.

▶ Lillebror Bø måtte tåle en strafferun­de på siste skyting, men tettet likevel luka til teten og avgjorde kampen om seieren inn mot mål. Etter målgang så 25-åringen naermest uberørt ut.

Ni seirer på 12 renn i verdenscup­en er fasiten så langt denne sesongen for Thingnes Bø. Bedre resultater har han aldri hatt.

– Det blir verre og verre å vinne det neste rennet. Nå er jeg skikkelig stolt. En stor dag, smilte 25-åringen til NRK.

Med seieren økte han forsprange­t til forfølgern­e ytterliger­e i verdenscup­en.

Seieren kom imidlertid ikke gratis. På siste skyting bommet samtlige i tetkvartet­ten.

– Det var et drama med stor D. Alle bommet på sisteskudd­et, så plutselig åpnet vi opp for hele feltet, sa Thingnes Bø, som hadde åtte sekunder opp til teten ut på sisterunde­n.

De spiste han raskt opp, og inn på oppløpet kom han i tet.

– Jeg trodde det kom til å bli flere i spurten, men jeg så ingen på sidene, smilte stryningen til NRK og svarte følgende på om han noen gang har vaert bedre:

– Tar du med skytingen i dag og helheten, har jeg nok ikke vaert det, nei. (NTB)

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? SUVEREN: Johannes Thingnes Bø er suveren i verdenscup­en. Søndag vant han sitt niende renn denne sesongen.
FOTO: AP/NTB SCANPIX SUVEREN: Johannes Thingnes Bø er suveren i verdenscup­en. Søndag vant han sitt niende renn denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway