Varden

20 strake av Tandrevold

-

▶ Ingrid Landmark Tandrevold skjøt 20 blanke treff på fellesstar­ten i skiskyting i Rupholding søndag. I spurten om seieren var tyske Franziska Preuss best.

Den norske 22-åringen hadde en eventyrlig mulighet til å ta sin første verdenscup­seier i karrieren på den 12,5 kilometer lange fellesstar­ten i Tyskland.

Etter fire feilfrie skytinger ble det et nervepirre­nde spurtoppgj­ør med tyske Preuss. Der var tyskeren raskest, og kunne juble for det som ble hennes første seier noensinne. Også hun skjøt 20 treff.

Paulína Fialková var Slovakia ble nummer tre. Marte Olsbu Røiseland ble nummer åtte.

Søndagen ble en stor dag for Tandrevold. Fra før hadde hun en femteplass som beste prestasjon. (NTB) ▶ OTEPÄÄ

Søndag var hun tilbake i verdenscup­en og klinte til med et overlegent løp som parkerte samtlige konkurrent­er.

Motivasjon­en og gleden var på plass igjen.

Slik var det ikke etter at hun vant i Davos før jul. Da skjønte hun at hun måtte stå over touren.

– Jeg kjente da jeg kom hjem fra Davos at jeg var sliten. Da jeg satt og så på at de andre gikk på ski, så hadde jeg lyst til å gå, men samtidig kjente jeg veldig på at det var riktig at jeg var hjemme og ikke var med på tur. Jeg er veldig glad for den avgjørelse­n, sa Johaug til NTB og VG etter søndagens oppvisning.

Intenst

Hun var klar på at hun hadde hatt godt av en pause, godt av en drøy måned med konkur- ransefri, godt av gjøre noe annet enn å vaere i en konstant boble av trening og tanker inn mot neste renn.

– Jeg har hatt godt av å vaere hjemme, av å kunne dra opp til Dalsbygda, fått gjort andre ting, fått trent godt. Nå er jeg veldig motivert til å reise på tur igjen og er på hogget til å gå konkurrans­er. Jeg er klar til å sette inn støtet, sa Johaug.

Det er gode nyheter for langrennsi­nteressert­e nordmenn og en aldri så liten advarsel til dem som skal forsøke å slå henne.

Johaug har vunnet alt av distansere­nn siden hun kom tilbake med startnumme­r på brystet etter utestengel­sen.

Den erkjennels­en er som meierismør for selvtillit­en, men var

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? OVERLEGEN: Therese Johaug var tilbake i konkurrans­e søndag, og det gikk som det nesten alltid gjør.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX OVERLEGEN: Therese Johaug var tilbake i konkurrans­e søndag, og det gikk som det nesten alltid gjør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway