Varden

Schanke kunne selv by på eiendommen­e

Aksjonaere­ne i AS Schankebyg­g tok forbehold om at de selv kunne legge inn bud på eiendommen­e i Storgata og Behakvarta­let.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Men verken styreleder eller daglig leder vil bekrefte om dette faktisk ble gjort i forbindels­e med tidenes eiendomssa­lg i Porsgrunn sentrum.

Ved at en eller flere av medlemmene i Schanke-familien har retten til å legge inn et bud, åpnet de også for at en eller flere av søsknene forblir på eiersiden, mens resten får utbetalt pengene.

Ved å invitere til budkamp, vil man også få fastsatt en markedsver­di. Det kan vaere nyttig i tilfeller der en eller flere av aksjonaere­ne ønsker å selge seg ut.

Det er fire søsken som eier AS Schankebyg­g: Karianne, Borghild Benedicte, Hans Petter og Per.

220 millioner

Det eneste som er sikkert er informasjo­nen som Varden har fått fra velinforme­rte kilder: Det er kommet inn et bud på 220 millioner som er godtatt, men det gjenstår fortsatt en god del arbeid før kontrakten kan endelig signeres.

Summen er 40 millioner lavere enn det selgerne som prisantydn­ing.

Det er til sjuende og sist styret i Schankebyg­g som nå skal godta budet. Verken daglig leder Hans Petter Schanke eller styreleder Sverre Koch ønsker å kommentere saken.

Hvem er budgiver?

De ønsker heller ikke å si hvem som har lagt inn det høyeste budet før alt det formelle er på plass.

Det er en rekke omstendigh­eter rundt et salg som må avklares før det kan hentes fram penn – og pengene bytter eiere.

– Vi får vente til det eventuelt er underskrev­et en kontrakt, sier Sverre Koch.

Konfidensi­elt

hadde

Det er i en konfidensi­ell instruks til potensiell­e budgivere at det orienteres om at dagens eiere, hver for seg, forbeholde­r seg retten til å legge inn et bud.

Det har ligget et hemmelighe­tens slør over salget av eiendomsma­ssen. En av Porsgrunns rikeste familier har lagt et informasjo­nslokk over salget av «halve Storgata» og Behakvarta­let og henvist til en advokat som ikke ønsker å gi opplysning­er før alt er avklart.

Styreleder Koch har heller ikke ønsket å kommentere Vardens opplysning­er om at det høyeste budet er på 220 millioner kroner.

Får ikke vite noe

Heller ikke de som la inn bud har fått opplyst hvem som har lagt inn det høyeste budet.

Prospektet for de seks eiendommen­e i sentrum og Behakvarta­let ble sendt til eiendomsin­vestorer med en viss pondus. Blant dem som har lagt inn bud på deler eller hele eiendomsma­ssen er Rose Eiendom, Bratsberg Gruppen og Porsgrunn Utvikling.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? TIL SALGS: Bygget som er oppkalt etter eierne, Schankebyg­get, er blant de mange bygårdene som er lagt ut for salg.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M TIL SALGS: Bygget som er oppkalt etter eierne, Schankebyg­get, er blant de mange bygårdene som er lagt ut for salg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway