Varden

Her kan du låne bøker på julaften

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Mandag ble Bamble bibliotek åpnet som selvbetjen­t, «meråpent» bibliotek. Men for å komme utenom vanlig tid, må du først oppgradere lånekortet.

Klokka 12 brukte ordfører Hallgeir Kjeldal (Ap) et slikt oppgradert lånekort og slo inn koden, som åpnet døra. Der hang det ei snor som skulle klippes, og ikke lenge etter var Bamble bibliotek og litteratur­hus «meråpnet» så skikkelig som det lar seg gjøre.

Jul, men ikke nyttårsaft­en

Gro Kabbe fra Fylkesbibl­iotek var en av gratulante­ne. Hun forteller at Bamble er det fjerde biblioteke­t som bli meråpent i Telemark, det vil si at det åpent fra klokken sju til 23, alle dager, enten de er røde eller ikke, og selv om betjenting­en ikke er til stede.

– Det fører til at biblioteke­ne blir brukt mer. I Lunde har det til og med vaert noen som var innom på julaften, forteller Gro Kabbe.

– Med lengre åpningstid håper vi utlånet kan øke. Nå kan du feire jul her, men ikke nyttårsaft­en, for vi stenger jo klokken 23, sier litteratur og biblioteks­jef Margunn Haugland spøkefullt.

Bokbingo

Bamblingen­e leser, eller låner i alle fall, godt over 60.000 bøker og andre ting hvert år. Det som ikke kan lånes på kveldstid, er ski, skøyter og andre ting fra utstyrssen­tralen i kjelleren. Det er utlånsauto­matene som gjør det mulig å holde langåpent hver dag. Boklåner Eva Nodeland forteller at hun er flittig bruker av biblioteke­t og skal skrive avtale som gir henne atkomst.

– Nå låner jeg en ungdomsbok, og så skal jeg delta i bokbingoen, sier Nodeland. Jan Bjørn Taranrød ▶

 ??  ?? SELVBETJEN­T: Utlånsauto­maten gjør det mulig for Eva Nodeland og andre å stikke innom biblioteke­t helt til kl. 23.
SELVBETJEN­T: Utlånsauto­maten gjør det mulig for Eva Nodeland og andre å stikke innom biblioteke­t helt til kl. 23.
 ??  ?? LÅNEKORT: Ordfører Hallgeir Kjeldal med oppgradert lånekort.
LÅNEKORT: Ordfører Hallgeir Kjeldal med oppgradert lånekort.
 ??  ?? GRATULERTE: Gro Kabbe gratulerte Margunn Haugland.
GRATULERTE: Gro Kabbe gratulerte Margunn Haugland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway