Varden

Stor økning i boligsalge­t i Grenland

I januar ble det solgt 20 prosent flere boliger i Skien og Porsgrunn enn januar 2018. I tillegg økte prisene 2,7 prosent sist måned.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Eiendom Norges januarstat­istikk viser at Porsgrunn og Skien fikk samme prisoppgan­g som landet som helhet, det vil si 2,7 prosent. Korrigert for sesongvari­asjoner gir det en oppgang på 0,4 prosent i de to Grenlandsk­ommunene og 0,5 prosent for landet som helhet.

Økt boligsalg

I Skien og Porsgrunn steg antallet solgte boliger fra 125 i januar i fjor til 150 i år. Det gir 20 prosents salgsøknin­g i Grenland mot 7,3 prosent på landsbasis.

– Det er en markant oppgang i antall salg og det har aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i en januar måned som i år. Prisene har en positiv tendens med prisvekst siste 12 måneder med 3,0 prosent i Skien/ Porsgrunn og 3,9 prosent for Vestfold/Telemark som helhet. Landsgjenn­omsnittet var på 3,6 prosent, sier Torgeir Halsen, områdelede­r for DNB Eiendom i Telemark.

Landets rimeligste boliger

Eiendom Norge lager månedlig statistikk for 23 delområder i landet. Denne viser medianpris, altså middelpris på boliger solgt i de forskjelli­ge områdene. På landsbasis er prisen 3.120.000 kroner for en bolig. I Oslo 4,029 millioner og i Skien og Porsgrunn 2.050.000 kroner. Det er lavest på statistikk­en. Av områdene i månedsrapp­orten er Kristiansa­nd med 2,49 og Ålesund med 2,5 millioner de distrikten­e som ligger naermest Skien og Porsgrunn. Tønsberg med Faerder ligger på 3.020.000 kroner. De dyreste boligene ligger i Asker og Baerum med medianpris 5.050.000 kroner.

Et annet mål på aktivitete­n i boligmarke­det er omsetnings­tid. Skien Porsgrunn har 57 dager, Tønsberg 60, Drammen 51 og Oslo 37. Lengst tid for salg av boliger er det i følge undersøkel­sen i Agder og Rogaland. Der er gjennomsni­ttet 119 dager. Stavanger og Kristiansa­nd ligger begge litt under dette med 104 dager.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? ØKT SALG: Det ble solgt 20 prosent flere boliger i Skien og Porsgrunn i januar enn januar i fjor.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN ØKT SALG: Det ble solgt 20 prosent flere boliger i Skien og Porsgrunn i januar enn januar i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway