Varden

Viktig kritikk fra Frp-Naess

-

▶ Frps gruppelede­r i Skien, Jørn Inge Naess, mener fylkeshove­dstadens regjerende politikere hopper bukk over demokratis­ke prinsipper. Hovedeleme­ntet i Naess’ kritikk er, slik vi tolker ham, at det foregår politisk virksomhet og tas beslutning­er utenfor den fastlagte «infrastruk­turen». Dermed involveres ikke opposisjon og offentligh­eten og mediene får ikke innsyn i de politiske prosessene. – Det er mye vi ikke får greie på før det er bestemt, sier han.

▶ – Jeg skjønner godt frustrasjo­nen. De har vaert i opposisjon i snart 20 år, men de har jo aldri kommet med konstrukti­ve innspill til noe som helst, sier en av Skiens klart mektigste, Ap-gruppelede­r og mangeårig ordfører Rolf Erling Andersen (Ap) – og indikerer langt på vei at klimaet i rådhuset har et visst forbedring­spotensial.

▶ Det vil alltid vaere slik at de som har flertall bestemmer. Slik er demokratie­t skrudd sammen, og slik må det vaere. Tilliten man har fått gjennom et flertall kan imidlertid forvaltes på flere måter. Dette er et ansvar de som har flertallet må vaere svaert bevisst.

▶ Jørn Inge Naess er respektert og rutinert i skienspoli­tikken. Det er derfor verdt å lytte til ham når han nå setter ord på en problemsti­lling som opptar flere enn bare folkevalgt­e opposisjon­spolitiker­e. Nettopp derfor bør også de som sitter makten hilse en slik debatt velkommen, noe Andersen også gjør, for politikk handler også om å skape og sørge for at utøvelsen har den nødvendige legitimite­t og tillit. Vi tror og mener at Naess har innvending­er som bør tas på alvor og drøftes.

 ??  ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway