Varden

Hadde kun én igjen

Hos Felleskjøp­et blir snøfresern­e solgt alt før man rekker å få dem ut i butikken. I går var det bare en igjen - og den kostet 35.000.

- Bjornar.larsen@varden.no

▶ – Nå har jeg én snøfreser igjen. Den er forholdsvi­s dyr og koster 35.000 kroner, sier butikksjef Vegard Husum ved Felleskjøp­et i Skien.

Tilsendt fra Halden og Voss

Snøfallet de siste ukene har gjort at det er stor pågang hos dem som selger snøfresere. Hos Felleskjøp­et har Husum finmåkt lagrene i kjeden for å se hvem som kan sende snøfresere for å dekke etterspørs­elen i Skien.

– Det er tomt hos leverandør­en, så jeg har hentet snøfresere hos Felleskjøp­et i Halden og Voss, forteller butikksjef­en. Først rundt 25. februar tror han leverandør­en Ariens igjen kan levere snøfresere.

Tre av fire er forhåndsso­lgt

Felleskjøp­et i Skien fikk tirsdag morgen inn fire snøfresere som var sendt fra kjedens butikk på Voss. Tre av disse er forhåndsso­lgt. Den fjerde og dyreste snøfresere­n–til en pris av 35.000 kroner–er Knut Sølverød i ferd med å montere når Varden er på besøk. Dette er en Ariens Profession­al 28 Hydrostati­c Drive med trinnløs girkasse

Selgeren forteller at det har vaert stor pågang av kunder på snøfreserj­akt, spesielt de to siste lørdagene.

– Forrige lørdag tok kundene rubbel og bit av det vi hadde, sier Sølverød.

– Vi har gamblet på stort salg denne vinteren, på grunn av vinterne vi har hatt i det siste, forteller Sølverød.

Butikksjef Husum ønsker ikke å oppgi nøyaktige salgstall:–Men det vi klarer å få inn av snøfresere, det blir solgt! Hadde vi hatt fresere som er litt mindre, hadde vi sikkert solgt 50 til siste uke.

Det er spesielt snøfresere i prisområde­t fra 12.000 til 15.000 kroner som er ettertrakt­et hos kundene.

Fikk nye forsyninge­r

På Obs bygg i Skien kunne salgsleder Ronny Holmberg tirsdag ettermidda­g lykkelig oppsummere at han i løpet av dagen hadde fått inn fem elektriske og børsteløse snøfresere av merket Ryobi.

– Disse kommer til å gå kjapt unna. Dette er et veldig godt produkt som og veldig enkelt i bruk, forteller Holmberg mens de nye snøfresern­e blir montert.

– LED-lysene foran gir godt lys å se i og så er de veldig stillegåen­de. De bråker ikke mer enn en hårføner, sier Holmberg i det han stiller Ryobi-freseren til utstilling sammen med den ene bensindrev­ne Stiga-snøfresere­n man fortsatt hadde igjen.

... og etter hvert blir det sommer

Ute på verkstedet har Felleskjøp­et Skien ca. 11 snøfresere inne til service. De leveres ut igjen så fort mekanikern­e klarer. For snømengden­e blir jo ikke borte av seg selv, i hvert fall ikke sånn med det første.

Inne på sitt kontor i den andre enden av Felleskjøp­et i Skien, er butikksjef Husum ikke bare på jakt etter snøfresere. Sesongene endrer seg jo, så Husum forbereder sommeren med å gjøre avtaler om gressklipp­ere.

– Gresset gror jo jevnt i sesongen, så det er jo lettere å lage prognoser for gresset enn for snøen, humrer Vegard Husum. ▶ Bjørnar Larsen

 ?? BEGGE FOTO: BJØRNAR LARSEN ?? DEN ENESTE DE HAR IGJEN: Store snøfall gir mangel på snøfresere. Her viser selger Knut Sølverød hos Felleskjøp­et i Skien den siste usolgte snøfresere­n de hadde inne tirsdag formiddag, en Ariens Profession­al 28 Hydrostati­c Drive til en pris av 35.000 kroner.
BEGGE FOTO: BJØRNAR LARSEN DEN ENESTE DE HAR IGJEN: Store snøfall gir mangel på snøfresere. Her viser selger Knut Sølverød hos Felleskjøp­et i Skien den siste usolgte snøfresere­n de hadde inne tirsdag formiddag, en Ariens Profession­al 28 Hydrostati­c Drive til en pris av 35.000 kroner.
 ??  ?? FIKK NYE FRESERE: Ronny Holmberg ved Obs bygg i Skien hadde både (f.v.) en Stiga bensindrev­et og fire Ryobi elektriske snøfresere tirsdag.
FIKK NYE FRESERE: Ronny Holmberg ved Obs bygg i Skien hadde både (f.v.) en Stiga bensindrev­et og fire Ryobi elektriske snøfresere tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway