Varden

Bare banken fikk sitt

Det kom inn krav på naer 23 millioner kroner etter Møblérkonk­ursen på Kjørbekk. Kun banken fikk innfridd sitt krav. De hadde pant i varelagere­t.

- Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

▶ I sin sluttinnbe­retning forteller bobestyrer Øystein Malmgren at Sparebank 1 Telemark fikk innfridd sitt krav på nesten 3,1 millioner kroner etter salg av varelagere­t. Det ble solgt for 3,75 millioner kroner til Bjarøy AS. De har lang erfaring innen realiserin­g av konkursbo og solgte ut varelagere­t gjennom konkurssal­g i butikkloka­lene i Kjørbekkda­len. I tillegg kom det inn 231.000 kroner fra kortselska­per kundene hadde brukt.

– Et varelager som selges etter en konkurs oppnår ikke samme verdi som ved ordinaert salg.

Husleiekra­vet størst

– Kravbeløpe­t er blant de største jeg har vaert borte i i innen varehandel, forteller bobestyrer Øystein Malmgren. Antallet kreditorer er mange og blant disse er det møbellever­andører fra både Norge og Danmark. Det kom også krav fra kunder som hadde betalt forskudd.

Størst av alle krav er husleiekra­vet. Selskapet Kjørbekkda­len 14 AS fremmet husleiekra­v på 16,3 millioner kroner for hele kontraktsp­erioden ut 2025. Eiendomsse­lskapet er eid av Wolff Eiendom med Sverre Wolff Helgesen fra Bekkestua.

– Trekker vi bort husleiekra­vet er vi på mer kjente størrelser innen konkurser innen handel, sier Malmgren.

Hos byggeieren fortelles det at de foreløpig ikke har noen nye leietaker til de tidligere Møblér-lokalene, men at de jobber med flere interessen­ter.

Ni ansatte mistet jobben

Møbelforre­tningen hadde ni ansatte. For å dekke krav på lønn og feriepenge­r ble det nødvendig å benytte lønnsgaran­tiordninge­n. Nav lønnsgaran­ti var ikke ferdig med å behandle kravene da boet ble avsluttet. Under sin bobehandli­ng har Malmgren verken funnet omstøtelig forhold eller mistanke om straffbare forhold.

I årene forut for konkursen omsatte forretning­en for 23-24 millioner kroner med 355.000 på bunnlinja i 2015, 155.000 i 2016 og 202.000 kroner i 2017. ▶

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SLUTT: Bare den gamle vareutleve­ringen vitner om at Møblér har holdt til i bygget.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN SLUTT: Bare den gamle vareutleve­ringen vitner om at Møblér har holdt til i bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway