Varden

Skjenkereg­ning til kommunen

- Jon-inge.hansen@varden.no

Skien kommune betaler erstatning for at de feilaktig stengt Gimle pub.

Kommunen tilbyr Gimle Restaurant­drift 89.243 kroner i erstatning. Kravet fra restaurant­en var 99.289 kroner.

Dekke tap

Erstatning­en skal dekke det økonomiske tapet for puben, som følge av ni dagers uberettige­t stenging.

Bakgrunnen for saken er kommunens tildeling av åtte prikker for brudd på krav om forsvarlig drift etter at tre fulle menn ble funnet av politiet i naerheten av utestedet en sen junikveld i fjor.

Stengt i ni dager

De åtte prikkene kom på toppen av sju prikker puben hadde fått tidligere, og sørget for at puben fikk skjenkebev­illingen midlertidi­g inndratt og måtte holde dørene stengt i ni dager, fra 17. september til 25. september i fjor.

Eierne av Gimle, Johnny Hermann Wulfken og Heidi Cathrine Olsen, klaget stengevedt­aket inn for fylkesmann­en, og fikk medhold:

Tre fulle menn

«Fylkesmann­en har ingen grunn til å tvile på det politiet har rapportert, men etter vårt syn er det for stor usikkerhet til om en eller flere av disse tre faktisk ble overskjenk­et inne på puben, eventuelt om de ble kastet ut på et tidligere tidspunkt. Fylkesmann­en konkludere­r derfor med at vi ikke finner det sannsynlig­gjort at det var overskjenk­ing av flere åpenbart berusede personer på Gimle Pub», skrev Fylkesmann­en i sitt vedtak. ▶ Jon-Inge Hansen

 ?? FOTO: JONAS FOSSING ?? VANT: Eierne av Gimle, Johnny Hermann Wulfken og Heidi Cathrine Olsen, får erstatning av kommunen.
FOTO: JONAS FOSSING VANT: Eierne av Gimle, Johnny Hermann Wulfken og Heidi Cathrine Olsen, får erstatning av kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway