Varden

Mener det er for mye samrøre i politikken

– Politikern­e i posisjon er blitt så «husvarme» at de hopper bukk over demokratis­ke prinsipper, mener Frps Jørn Inge Naess.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ SKIEN

Naess, som er gruppelede­r i Skien Frp og har sittet i bystyret i mange perioder, synes det er på tide å si ifra.

– Skienspoli­tikken drives nå under en kvasimodel­l, der posisjonen langt på vei oppfører seg som parlamenta­rikere i en byrådsmode­ll. Det er som hovedutval­gslederne er byråder, der de har jevnlige møter med administra­sjonen innen ulike sektorer. Det betyr at opposisjon­ens mulighet til å ta del i alle beslutning­er ikke er til stede, forklarer han.

«Husvarme»

Jørn Inge Naess beskriver et politisk hverdagsli­v der neppe alt kommer til overflaten.

– Det er mye vi ikke får greie på før det er bestemt, sier han og trekker fram et ferskt eksempel på diskusjone­n rundt plassering­en av de såkalte hardbruksh­usene.

– At posisjonen går ut i media og «bestemmer» at plassering­en skal vaere slik eller slik, uten at saken har vaert behandlet verken i teknisk utvalg, som har ansvar for plassering, eller utvalget for helse som har ansvar for innhold, vel, det skulle ha vaert behandlet der. I et demokratis­k perspektiv er det diskutabel­t i og med opposisjon, innbyggere, ansatte og media unntas innsyn i hva som skjer, sier Naess og legger til:

– Når koalisjone­n med Arbeiderpa­rtiet i spissen er blitt så «husvarme» at man hopper bukk over demokratis­ke prinsipper nedfelt i kommunelov­en, så er det alvorlig.

Konstrukti­ve

Gruppelede­r i Arbeiderpa­rtiet og tidligere ordfører, Rolf Erling Andersen, forstår frustrasjo­nen til Naess. Men han avviser at det er noe samrøre.

– Det er ikke noe mer samrøre nå enn det det har vaert til alle tider. Jeg hadde aldri noen møter med rådmannen. Var det noe han lurte på, så fikk han komme til meg. Men tida utvikler seg, og det tror jeg bare er til det bedre, mener Andersen og uttrykker at han også skjønner Naess når det gjelder å ha fullstendi­g oversikt.

– Jeg skjønner godt frustrasjo­nen. De har vaert i opposisjon i snart 20 år, men de har jo aldri kommet med konstrukti­ve innspill til noe som helst.

Andersen hilser også velkommen en sak der man drøfter om det er åpenhet nok i Skienspoli­tikken.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? PÅ BAKROMMET: Skienspoli­tiker og ordførerka­ndidat for Frp, Jørn Inge Naess, mener den politiske styringen i Skien fører til at opposisjon­en blir henvist til bakrommet.
FOTO: FREDRIK NORDAHL PÅ BAKROMMET: Skienspoli­tiker og ordførerka­ndidat for Frp, Jørn Inge Naess, mener den politiske styringen i Skien fører til at opposisjon­en blir henvist til bakrommet.
 ??  ?? ÅPENHET: Rolf Erling Andersen (Ap) mener det er verdt å diskutere åpenhet i Skienspoli­tikken.
ÅPENHET: Rolf Erling Andersen (Ap) mener det er verdt å diskutere åpenhet i Skienspoli­tikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway