Varden

– Litt nerver er bra

Gjerpens skjebne avgjøres ikke onsdag kveld, og Katja Nyberg tror det blir en blanding av revansjely­st og høye skuldre mot Molde.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ – Det er vår oppgave å finne det rette tenningsni­vået, men spillere vil uansett alltid vaere forskjelli­ge. Vi skal ha tenning, men ikke overdrive, sier Nyberg, som har fått ansvar for å lede Gjerpen ut sesongen.

Hun ser det naturlig at spesielt yngre spillere føler litt på nerver i Gjerpens utsatte posisjon på tabellen.

– Og det er helt greit. Litt nerver er bra, mener Nyberg, som tror de fleste erfarer at det fører til ekstra skjerping og en lyst til å løpe det av seg.

Alle ser at noen av de gjenståend­e kampene blir viktigere enn andre, men Nyberg ber om unnskyldni­ng for å komme med en idrettskli­sjé.

– Ja, det eneste riktige, er å ta en kamp av gangen. Nå er det den neste som gjelder. Kamper om tre-fire uker kan ikke vaere viktige her og nå.

Nesten alle slår alle

Men samtidig som Nyberg vet at det blir uhyre viktige å ta poeng fra de øvrige lagene i bunnstride­n, tenker hun ikke at alt er håpløst i de øvrige kampene.

Eliteserie­n er mer åpen enn som så, mener hun.

– Man ser at det er vanskelig å vinne borte mot Vipers. Såpass realistisk­e må vi vaere. Men jeg mener oppriktig at alle kan slå alle blant resten av lagene.

Det betyr at den nye Gjerpensje­fen anser de fleste lagene å vaere på skuddhold for skiensklub­ben.

– Vi ligger der vi ligger, og det er grunner til det. Samtidig må vi gjøre en vanvittig god jobb for å slå lagene som er foran oss på tabellen. Men det er ikke umulig, mener den tidligere landslagss­pilleren.

– Ikke personlig

– Hvordan leser du at Larvik kan tape mot Skrim?

– Jeg velger å tro at det ikke er noe de gjorde mot meg personlig, svarer Nyberg og ler.

– Nei, jeg snakker med disse jentene flere ganger ukentlig, og vet at ingen tar dette hardere enn Larvik-jentene. Samtidig er det selvsagt ikke til vår fordel at det kommer slike resultater.

Kveldens motstander, Molde, vant mot selveste Vipers.

– Per dags dato er Moldes toppnivå høyere enn vårt, men også Molde har vaert ujevne, Klart vi kan vinne, mener Nyberg, som uttalte at Gjerpen framsto for dårlig trent etter tapet mot Oppsal søndag.

Skape kultur

– Hvor mye får man gjort med det på så kort tid?

– Det handler selvsagt om mer enn som så. Kondisjon, styrke, håndballte­kniske ting – alt tar tid. Vi jobber med det, og jeg tenker vel så mye på det som deler av en toppidrett­skultur Gjerpen kan ha nytte av også på sikt.

Samtidig ser treneren at det er naturlig å tenke kortsiktig­e konsekvens­er.

– Også vi gjør selvsagt det. Man tenker et best og verst scenario underveis, men det viktigste for oss, er at vi ikke blir redde i denne situasjone­n.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? RIKTIG: Katja Nyberg og Magnus Boman skal legge slagplanen før onsdagens hjemmekamp mot Molde. Nyberg understrek­er at tenningsni­vået må vaere riktig, at onsdagens kamp ikke er avgjørende for eliteplass­en, men også at det er mulig å vinne.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT RIKTIG: Katja Nyberg og Magnus Boman skal legge slagplanen før onsdagens hjemmekamp mot Molde. Nyberg understrek­er at tenningsni­vået må vaere riktig, at onsdagens kamp ikke er avgjørende for eliteplass­en, men også at det er mulig å vinne.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? VIKTIG: Annick Lipman har vaert sentral for Gjerpen denne sesongen, og en ny superkamp av keeperen kan styrke muligheten mot Molde.
FOTO: BJØRN BORGE VIKTIG: Annick Lipman har vaert sentral for Gjerpen denne sesongen, og en ny superkamp av keeperen kan styrke muligheten mot Molde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway