Varden

– Slik Ørn støtter meg, blir det aldri aktuelt

For andre gang var Mikael Gunnulfsen først inne til veksling i stafett-NM – og visste at det var forgjeves med tanke på medalje. Men slik tenker han ikke.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ To dager etter en etappe i TVruta, med god markedsfør­ing av både seg selv, IF Ørn og Team Telemark, har skiløperen fra Skien bare gode tanker om søndagens stafett.

– I en slik setting er min oppgave å lage show. Få fram IF Ørn og skape blest. Det at Ørn står øverst på lista, er litt stas for meg. Det er da ikke så ofte vi er på TV, sier Gunnulfsen.

25-åringen var tidlig framme i tet fra startposis­jon 52, dro i betydelige deler av etappen og fant sluttspurt­en som sørget for at Sindre Aarrestad Berg overtok som leder i stafetten.

Samtidig visste Gunnulfsen veldig godt at han ikke behøvde å bli igjen for medaljeser­emoni i NM.

Han vet også at han kunne hatt stafettmed­aljer om han hadde gått for en annen klubb.

Ikke spurt

– Det er ikke umulig, sier etappevinn­eren, men legger kjapt til at langrenn ikke er som fotball i forhold til dette med overganger.

– Jeg har til gode å få spørsmål fra andre klubber. Det er ingen stor tradisjon for slikt i langrenn, der mye handler om lokal patriotism­e.

Gunnulfsen­s lagkamerat i Team Telemark, Karstein Johaug, vant NM-sølv med Røa. Det handlet om geografi, understrek­er telemarkin­gen.

– Han flyttet til Oslo og valgte en lokal klubb. Når han tok sølv, har det egentlig fint lite med Røa å gjøre. Det ble bare et naturlig valg.

Skulle Gunnulfsen flyttet karrieren sin ut av hjemfylket, ville Lillehamme­r – der han bor – vaert eneste alternativ, mener han.

– Aldri aktuelt

Men det er ikke noe alternativ, og Gunnulfsen er veldig klar i sin forklaring.

– Slik Ørn støtter meg, blir det aldri aktuelt. Vet du, jeg har faktisk aldri tenkt tanken. Jeg har det veldig, veldig bra i Ørn og i Team Telemark.

Derfor lever han ganske lykkelig uten stafettmed­alje i norske mesterskap.

Gunnulfsen vedgår at det ikke virker veldig sannsynlig at han får oppleve noe slikt.

– At Ørn skal ta medalje i et stafett-NM, virker nok ganske fjernt, ja. Men vi kan jo håpe at noen av de andre også tar et skikkelig jafs, slik jeg gjorde. Uansett er det veldig gøy å gå med disse gutta, sier Ørns førstemann – og skryter av lagkamerat­ene.

– Sindre er siste års junior, og gjorde det veldig bra. Vebjørn Risholt er i militaeret, stilte opp og presterte nesten over evne. I tillegg er Henrik Bertelsen her på Lillehamme­r og satser på ski. Jeg applaudere­r den innstillin­gen, og skal ikke si at det er en «lost case» at vi kan hevde oss enda bedre i framtida.

Eget skirenn

Den mest profilerte av stafettgut­ta finner uansett mye moro i åpningseta­ppen.

Den er ganske mener han.

– Første etappe er et eget skirenn. Lierne og Ørn kommer først, og vet at de blir nummer 32 og 33, eller noe slikt til slutt. Andre går og tenker taktisk i forhold til hverandre, mens jeg ikke kunne gitt mer blaffen i hva slags utgangspun­kt Klaebo har når han skal ut og gå, forteller Gunnulfsen med et smil.

Tviler på uttak

forutsigba­r,

Han skulle gjerne også sett et verdenscup­uttak som fikk han til å smile, men tror han forspilte sjansen på tremila i NM.

Norges Skiforbund tar ut en tropp uten VM-løpere til verdenscup i italienske Cogne om to uker, og Gunnulfsen hadde et mål om å bli aktuell der.

– Dessverre gikk jeg nok 15–20 sekunder for sakte på tremila lørdag. Det er ikke tatt ut en tropp, men slik jeg regner meg fram til det, er jeg trolig litt utenfor på den lista. Derfor forventer jeg ikke å komme med. Blir gjerne gledelig overrasket, men tviler. Skulle gjerne gått den 15-kilometere­n.

Formen er god, føler Ørn-løperen.

– Det var ganske spesielt å gå seg helt tom på tremila lørdag, da jeg nesten ikke klarte å stå på beina, og så ha fine, gode bein søndag. Viser at kroppen trenger noen hardøkter, og at jeg har mye bra inne for tiden.

Det akter han å jobbe målrettet videre med å få ut, og gi både seg selv og Ørn mer å smile for.

– Jeg er like motivert som alltid, jeg.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: OLE MARTIN WOLD, NTB SCANPIX ?? TROFAST: Mikael Gunnulfsen i aksjon på skiathlon under NM sist helg. Senere vant han første etappe på stafetten, men visste at det ikke ville ende med medalje.
FOTO: OLE MARTIN WOLD, NTB SCANPIX TROFAST: Mikael Gunnulfsen i aksjon på skiathlon under NM sist helg. Senere vant han første etappe på stafetten, men visste at det ikke ville ende med medalje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway