Varden

Samlet om musikalen

Gjerpen ungdomssko­le har de siste årene lagt stor vekt på arbeidet med sin musikal.

- ▶ Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

For fem år siden valgte skolen å legge musikalen inn under valgfag-ordningen.

– Vi har valgt å ha dette valgfaget for alle alderstrin­nene, med mange ulike oppgaver. Alt fra marked, kostymer, scene til dans og sang. Det har gjort at vi har fått en forestilli­ng som samler hele skolen, sier laerer Jannike Waldenstrø­m.

I år er det nesten 90 elever som er med på prosjektet, som får sin finale med to fulle forestilli­nger i kveld og torsdag.

Amerikansk film

Elevene har tidligere satt opp «Fame», «Grease», «Annie» og «Mamma Mia».

I år er det «High School Musical» som står på programmet. En Disney-historie som er veldig godt kjent for denne generasjon­en.

– Det er veldig bra at veldig mange kjenner historien og sangene, for da blir de med å synger og nynner med i salen, sier Andreas Haagenrud, som spiller hovedrolle­n Troy, sammen med Linea Pavelsen Staurheim og Phim Chanha.

– Gir selvtillit

Andreas hadde ikke tenkt seg hovedrolle­n da han stilte til audition i høst.

– Jeg tenkte først på en mindre rolle, men syntes jeg gjorde det dårlig på prøven. Da spurte jeg om jeg fikk lov å synge, og dermed fikk jeg hovedrolle­n, smiler Andreas.

Han har aldri stått på en slik scene før, men føler at jobben med musikalen har gitt han god selvtillit før premieren i kveld.

Linea Pavelsen Staurheim, som spiller kjaeresten Gabriella, hadde ikke musikalen som førstevalg da hun søkte om valgfag.

– Jeg ville egentlig ha basistreni­ng, som jeg ikke fikk. Når jeg havnet her, så fikk jeg gå «all in», smiler hun, og angrer ikke på valget.

De synes det er morsomt at skolen satser så mye på denne forestilli­ngen, og at så mange utenfor skolen kommer for å se.

– Jeg vet at mange tidligere elever kommer tilbake. Det gjør at jeg får ekstra nerver, for de vet jo hvordan det er å vaere med på forestilli­ngen, smiler Andreas.

Mye avspaserin­g

Jannike Waldenstrø­m sier interessen for musikalen har økt de siste årene, etter at det gikk fra å vaere en forestilli­ng i storefri til en stor oppsetning.

– Som laerer er det spesielt artig å se de elevene som nesten ikke sier noe i klasseromm­et ta scenen med storm.

 ?? ALLE FOTO: SINDRE OMENÅS ?? MUSIKAL: Interessen for å bli med på skolemusik­alen øker hvert år, og i år er det nesten 90 elever som er med i produksjon­en.
ALLE FOTO: SINDRE OMENÅS MUSIKAL: Interessen for å bli med på skolemusik­alen øker hvert år, og i år er det nesten 90 elever som er med i produksjon­en.
 ??  ?? SPENTE: Linea Pavelsen Staurheim, Andreas Haagenrud og Phim Chanha har tre av hovedrolle­ne, og grurgler seg til premieren i kveld.
SPENTE: Linea Pavelsen Staurheim, Andreas Haagenrud og Phim Chanha har tre av hovedrolle­ne, og grurgler seg til premieren i kveld.
 ??  ?? DANS: Elevene har øvd flittig på dansetrinn­ene til musikalen.
DANS: Elevene har øvd flittig på dansetrinn­ene til musikalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway