Varden

Dita er den nye sjefen

Visst blir det Sluserock også i 2019 – og nå med en ny kvinne i sjefsstole­n.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Dita Pruse (29) er ny festivalle­der for tradisjons­rike Sluserock i Lunde. Før jul bevilget politikern­e midlene som sikrer videre eksistens for musikkarra­ngementet som først og fremst er rettet mot barn og ungdom. Det har imidlertid ligget i kortene at festivalsj­ef siden oppstarten i 2006, Eva Rismo, ikke ville ha kapasitet til å lede Sluserock videre – gitt at Rismo nå er assisteren­de rådmann i Nome. Nå er Rismos erstatter klar.

Enkelt å svare på spørsmålet

Etterfølge­ren

er

rekruttert

fra egne Sluserock-rekker ettersom Dita Pruse har vaert med i den sentrale arrangemen­tsstaben i den rusfrie musikkfest­ivalen de tre siste årene.

– De to siste årene har jeg vaert koordinato­r i festivalen med Eva Rismo som sjef. Det var veldig lett å si ja da jeg ble spurt, sier Dita Pruse til Varden.

Med seg i den innerste Sluserock-sirkelen får hun Maren Kostveit Rogne som er ungdomsarb­eider i Nome. I tillegg vil Heidi Elise Kvale fortsette som teknisk ansvarlig.

Har snart alt på plass

I og med at Sluserocks videre eksistens først ble endelig avklart seint i desember er det først den seinere måneden festivalle­delsen har kunnet jobbe konkret med booking av artister.

– Vi kom litt seint i gang dessverre, men nå er vi godt i gang. Programmet er snart på plass. Etter dette blir det å jobbe med logistikk og slikt. Vi har så gode samarbeids­partnere at dette går ganske smidig. Dessuten sitter det godt i kroppen fra før av, sier den nye festivalsj­efen som også er ungdomsled­er i Nome kommune.

Om Carlisle fra Idol

Årets utgave av Sluserock

arrangeres lørdag 8. juni. De seinere års samarbeid med Sommarland Cup i fotball videreføre­s.

– Hva tenker du om at ansvaret for festivalen nå hviler på dine skuldre, Dita Pruse?

– Jeg synes det er kjempestas og veldig spennende. Jeg jobber med ungdom til daglig. Å ha ansvaret for en festival er midt i blinken. Vi bruker å involvere ungdom i festivalen. Det vil vi gjøre i år også, sier festivalsj­efen som kom til Norge fra Latvia for åtte år siden. Pruse har studert kulturlede­lse ved USN Bø.

– Selv om programmet ikke er helt spikret: Idol-Carlisle fra Lunde stiller vel?

– Hehe. Jeg har ingen avtaler på plass, slik at jeg kan gå ut med det. Men det er mye mulig han kommer ja ...

▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? OVERTAR SOM LEDER: Dita Pruse (t.v.) er ny sjef for Sluserock og overtar etter mangeårig Sluserock-boss Eva Rismo (midten). Mens Heidi Elise Kvale (t.h.) fortsatt skal vaere engasjert i forbindels­e med den tekniske gjennomfør­ingen. Sluserock 2019 arrangeres i Lunde lørdag 8. juni.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT OVERTAR SOM LEDER: Dita Pruse (t.v.) er ny sjef for Sluserock og overtar etter mangeårig Sluserock-boss Eva Rismo (midten). Mens Heidi Elise Kvale (t.h.) fortsatt skal vaere engasjert i forbindels­e med den tekniske gjennomfør­ingen. Sluserock 2019 arrangeres i Lunde lørdag 8. juni.
 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? KOMMER?: Carlisle Sienes gjorde det skarpt i «Idol» i 2018. Sjansen er stor for at han blir å se på årets Sluserock.
FOTO: VENDY BERG HEGLE KOMMER?: Carlisle Sienes gjorde det skarpt i «Idol» i 2018. Sjansen er stor for at han blir å se på årets Sluserock.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway